Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Marko nedodržel, co slíbil

Marko nedodržel, co slíbil

Gaslyho zklamal

Pierre Gasly se po vyhazovu z týmu Red Bull Racing cítil být ošizen, a to nikým méně důležitým než samotným Helmutem Markem, nejvyšší postavou v celé hierarchii motorsportu Red Bullu.

Víme, že Pierre Gasly během letní přestávky přišel o místo ve špičkovém týmu a byl rád, že se může alespoň vrátit do menšího Toro Rosso. Přitom Marko i s Christianem Hornerem do posledního dne ujišťovali, že Gasly má místo jisté minimálně do konce sezony a má tedy ještě spoustu času přizpůsobit se vozu i životu ve špičkovém týmu. Jelikož Gasly dnes už má v kapse smlouvu s Red Bullem i na rok 2020, může být o něco otevřenější, než byl bezprostředně po degradováni na jezdce středu pole.

"Helmut mi slíbil mnoho věcí, hlavně ohledně úprav vozu," cituje mladého Francouze L'Equipe. "Řekl mi, že zůstanu až do Abú Zabí. Některé sliby nebyly dodrženy, moc mě to zklamalo. Po skončení telefonátu, kterým mi byla oznámena špatná zpráva, jsem zuřil, protože mi to přišlo nespravedlivé.

Také mě frustrovalo těch šest měsíců s Red Bullem. Částečně kvůli tomu, že jsem využíval tak 80 procent svého potenciálu, ale i proto, že jsem nedostal šanci na zlepšení. Ale věděl jsem, že ve F1 se počítá mnoho věcí, ne jenom rychlost. F1 je krutý svět a někdy je u rozhodování hromada peněz a politiky.

Byl bych naivní, kdybych nebral v úvahu okolnosti. Ale některé věci musejí zůstat pouze mezi mnou a týmem. Soustředím se na sebe. Některé věci jsem i já mohl udělat lépe, toho jsem si vědom. Stále je mi pouze 23 let."