Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly nebude Verstappenův wingman

Gasly nebude Verstappenův wingman

Tedy alespoň ne navždy

Pierre Gasly vyhrával v juniorských sériích, získal si přízeň Red Bullu a v minulé sezoně byl jasně lepší než kolega Brendon Hartley. A co dál? Půjde do A-týmu Red Bullu a bude tam hrát druhé housle vedle hvězdného Maxe Verstappena? Tak to asi těžko. Alespoň on si to tak nepředstavuje a na konci tohoto roku chce být s Verstappenem na stejné úrovni na trati i v hierarchii týmu.

"Stát se součástí jezdecké špičky, to beru jako velkou výzvu," řekl Francouz v rozhovoru pro Motorsport-Total. "Dopřeju si čas, nemusím být konkurenceschopný hned, ale ani jsem do Red Bullu nepřišel, abych tam byl jezdec číslo dvě. To nemám v plánu a ani bych se s tím nesmířil. Tyto věci nějaký čas potřebují a Max je jeden z nejrychlejších závodníků. Cítím vzrušení, už když na to pomyslím. Dostává mě to na novou úroveň. Nepochybuji, že během sezony budu nabírat na rychlosti."

Jak to je ve F1 pravidlem, osobní cíle si určí až na základě konkurenceschopnosti vozu.

"Pokud budu mít vůz na vítězství, tak budu chtít vyhrát. Ale pokud budu mít vůz, pro který bude maximem páté místo, tak mým cílem bude páté místo," zdůraznil Gasly.