Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ukázkový týmový souboj v podání Albona a Kvjata

Ukázkový týmový souboj v podání Albona a Kvjata

Jde to i bez vzájemného otloukání

V té chvíli asi lidem v boxu Toro Rosso nebylo moc do zpěvu. Někteří mechanici si dokonce zakrývali oči. Oba hlavní aktéři si to ale vychutnávali.

V osmnáctém kole VC Maďarska se dostali do těsné blízkosti Daniil Kvjat a Alexander Albon. Rus se pokusil dostat před svého kolegu, přičemž oba modročervené monoposty projely několik zatáček bok po boku. Diváci na tribunách šíleli.

Moc jsem si to užil, i když jsem byl nakonec tím poraženým,“ liboval si Albon. „Navzájem jsme si nechali dostatek místa. Kdybychom to neudělali, zaručeně by někdo z nás skončil na trávníku nebo ještě hůře.“ 

Alex Albon si souboj s Kvjatem vychutnal

Rozhodnutí padlo v rychlé levé zatáčce v nájezdu do druhého sektoru, kde Kvjat proklouzl pod svého soupeře. „Věděl jsem, že to udělá. Díval jsem se na něj ve zpětném zrcátku a pomyslel jsem si: OK, uvidíme, jestli se o to pokusí. On tak učinil a já už to nechtěl víc hrotit,“ svěřil se Thajec, který paradoxně nakonec dopadl podstatně lépe než jeho parťák. Vyjel si alespoň jeden bod, zatímco Kvjat byl po špatně načasované zastávce odmávnut až jako šestnáctý.

Bylo nádherné sledovat, jak Daniil a Alex spolu bojují. Nechali jsme je prostě jet. Tohle je to, co fanoušci chtějí vidět. Bylo to prima závodění,“ pochválil své svěřence šéf Toro Rosso Franz Tost.