Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon je údajně volný

Albon je údajně volný

Oznámení smlouvy s Toro Rosso pouze otázkou času?

V zahraničních médiích se objevily zprávy, že Alexander Albon, třetí v letošním šampionátu F2, je již volným jezdcem. Tým Nissan e.dams se vzdal naděje, že ho donutí dodržet tříletý kontrakt na závodění ve formuli E, když dostal nabídku z F1. Jelikož Red Bull má v juniorském programu aktuálně nedostatek jezdců kvalifikovaných požádat FIA o udělení superlicence, má údajně příští rok závodit za Toro Rosso, kde nahradí Brendona Hartleye.

"Podívejte, nic ještě není jisté," řekl Motorsportu Helmut Marko. "Je jedním z kandidátů, které teď zvažujeme. Je to s ním podobné jako s Daniilem. Nyní je vyspělejší, má za sebou pár velmi dobrých závodů. Ukázal, že má potenciál."

O čem byla řeč v posledních dvou větách? Red Bull se již Albona jednou vzdal, stejně jako Daniila Kvjata, jenž bude jeho týmovým kolegou, nebo jako Hartleye, kterého nahradí. Albon byl součástí juniorského programu Red Bullu v roce 2012, kdy poprvé přesedl z motokár do monopostů. Jeden rok mimo stupňů vítězů stačil na to, aby byl z programu vyloučen.

Motorsport kontaktoval i šéfa týmu Toro Rosso Franze Tosta, ale ten pouze připomněl, že rozhodování o jezdcích je plně v kompetenci Red Bullu, přesněji Marka, jenž juniorce šéfuje.