Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Albon přehnal hledání limitu

Albon přehnal hledání limitu

Navíc se s vodou moc nekamarádí

Ne právě nejštastněji vstoupil do Velké ceny Maďarska Alexander Albon. Na začátku druhého tréninku nezvládl průjezd čtrnáctou zatáčkou a zastavil se až bariéru.

Nikdy není jednoduché najít limit, ale pokaždé se ho snažíš posunout co nejvýš. Tentokrát jsem se však přecenil,“ přiznal v Británii usazený Thajec. „Při nájezdu do zatáčky jsem se levým zadním kolem dostal na bílou čáru a trávník.

 

Albon toho v pátek moc nenajezdil

 

 

Oba tyto povrchy v důsledku stálého mžení klouzaly jako čert. A Albon měl obuté slicky. Takže to nemohlo dopadnout dobře. „Přední kola se na trávu nedostala, takže jsem si myslel, že je všechno v pořádku. Jenže potom začala být neklidná záď, jevila tendenci vybočit. Netušil jsem ovšem pořád, že jsem se vyjel o tolik mimo trať. Nezareagoval jsem patřičně a roztočil se. Abych byl upřímný, byla to velice hloupá chyba,“ povzdechl si.

Trénink tím pro něj skončil a za celý den absolvoval pouhých 28 kol. „Škoda na autě je dost velká,“ konstatoval smutně. „Převodovka to snad přežila bez úhony.

Radost nemá pilot Toro Rosso ani z předpovědi počasí: „Slyšel jsem, že v sobotu má pršet. Pokud ano, nebude to dobré.“ Vodní fantom se z Albona asi nestane...