Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon stále trpí silnou bolestí

Albon stále trpí silnou bolestí

Loučení se závodním kokpitem ještě nevydýchal

Následující řádky se Alexanderu Albonovi na jeho instagramový účet určitě nepsaly lehce. „Lidi, nebudu vám lhát, bolí to. A moc. Dal jsem do toho všechno, jenže ani to nestačilo. Chci touto cestou poděkovat všem, kteří mě v uplynulé sezoně podporovali, především svým thajským fanouškům. I když jste někdy ke mně byli kritičtí, jste to vy, kdo mě hnal kupředu,“ konstatoval.

Albon rovněž zopakoval svůj záměr vrátit se do závodního kokpitu vozu F1 v roce 2022. Napřesrok se musí spokojit s rolí testovacího a rezervního jezdce Red Bull Racingu a Scuderie AlphaTauri. 

Max Verstappen byl pro Alexe Albona příliš tvrdým oříškem. Foto: Red Bull

Nucený odchod do „zálohy“ se mu pokusil osladit jeho nadřízený Christian Horner: „Tým si Alexe velmi oblíbil, protože to je milý kluk. O to bylo naše rozhodování obtížnější. Ale když jsme proti emocím postavili exaktní data a fakta, jevil se Sergio Pérez jako logická volba.

Jenže krátce předtím Horner jasně uvedl, že odstup mezi Verstappenem a Albonem se od prvního závodu v Rakousku do druhého bahrajnského klání v zásadě nezměnil. Jinak řečeno, týmová dvojka nadále jasně prohrávala, a to nejen v kvalifikacích, kde rozdíl kvality zvláště bil do očí. Výborný výkon v Abú Zabí už na tom nemohl nic změnit.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull