Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albona zaskočila nízká přilnavost

Albona zaskočila nízká přilnavost

Podle Hornera musí nehodu hodit za hlavu

Před Alexanderem Albonem jsou tři závody, které rozhodnou o jeho budoucnosti u Red Bullu. Do prvního z trojice závodních víkendů ale nevstoupil v pátek zrovna podle představ. Ve druhém tréninku na Velkou cenu Bahrajnu totiž nepříjemně havaroval v nájezdu na cílovou rovinku.

„Toto zrovna byla jedna z věcí, kterých bych se opravdu měl vyvarovat. Byl jsem trochu překvapen nedostatkem přilnavosti. Při těchto haváriích je to docela ošemetný úhel, takže žádná sranda. Ale všechno dobré. Dostal jsem se z toho, ale v podstatě nedostatečně. Když máte jedno kolo venku a druhé na trati, začne se vám to smýkat. Byla to jedna z těch věcí,“ okomentoval Albon svou nehodu po skončení tréninku. 

Albon přidělal mechanikům práci a sobě starosti. Foto: Red Bull

Šéf Red Bull Racingu Christian Horner se snažil svému svěřenci po karambolu dodat sebevědomí. „Pokud jde o typické znaky a o jeho pocit z vozu, bylo to v Istanbulu a v dosavadním průběhu tohoto víkendu čím dál lepší. Jeho zpětná vazba byla v souladu s tou Maxovou. Je velká škoda, že měl ten incident. Nedostal se k prvnímu kolu na střední směsi pneumatik, takže se ocitl v nevýhodě a tento incident mu nepomohl. Ale doufejme, že sobota bude jiná,“ uvedl.

Z loňského roku má Albon na Bahrajn dobré vzpomínky. Tehdy zde ještě jako pilot Toro Rosso (dnes AlphaTauri) absolvoval svůj teprve druhý závod ve formuli 1. Cílem projel jako devátý a připsal si svůj první bodovaný výsledek v kariéře.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull