Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dá Red Bull přece jen šanci Pérezovi?

Dá Red Bull přece jen šanci Pérezovi?

Mexičan by mohl být potvrzen již tento týden

Letošní sezona formule 1 sice včera vyvrcholila závodem v Abú Zabí, stále ale není jasné, kdo bude v té příští závodit u Red Bullu po boku Maxe Verstappena. Jako o největších kandidátech na tuto sedačku se v posledních týdnech hovořilo o současném Verstappenově parťákovi Alexanderu Albonovi a o Sergiu Pérezovi. Druhý jmenovaný musel u Racing Pointu, který od příštího roku ponese název Aston Martin, uvolnit místo Sebastianu Vettelovi a Red Bull je pro něj jedinou nadějí na setrvání ve formuli 1.

Podle reportéra televizní stanice Sky Teda Kravitze to bude nakonec Pérez, kdo z tohoto duelu vyjde vítězně. Albon by ovšem i navzdory ztrátě závodní sedačky měl zůstat členem rodiny Red Bullu.

„Možná už příští týden se dočkáme oznámení, že se Sergio Pérez připojí k týmu. Alexander Albon zůstane jako testovací a rezervní jezdec. Vypadá to, že se Christianu Hornerovi (šéf týmu – pozn. red.) a Helmutu Markovi (poradce – pozn. red.) podařilo přesvědčit Dietricha Mateschitze (majitel stáje – pozn. red.), který ještě chtěl mít s Albonem trpělivost. Zdá se, že nemají co ztratit (s Pérezem – pozn. red.). Uvidí, jak mu to půjde, a pokud nebude schopen odvádět takovou práci, jakou chtějí, budou mít v záloze Alexe. Zdá se, že Red Bull přišel s elegantním řešením,“ podělil se Kravitz se svými zjištěními.

Podle Teda Kravitze může Sergio Pérez slavit. Foto: Racing Point

Pérez v letošním ročníku obsadil celkové čtvrté místo. Dvakrát vystoupil na stupně vítězů a ve Velké ceně as-Sachíru dokonce zvítězil. Albon skončil v šampionátu se dvěma pódii jako sedmý.

Zdroj: planetf1, úvodní foto: Racing Point