Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel se upsal Aston Martinu

Vettel se upsal Aston Martinu

Zatím na rok a pak se uvidí

Řeklo se A a velmi rychle následovalo B. Několik hodin poté, co Racing Point oznámil rozchod se Sergiem Pérezem, přivítal jeho nástupce Aston Martin ve svých řadách Sebastiana Vettela.

Čtyřnásobný mistr světa podepsal podle všeho jednoroční smlouvu s opcí. Je to pro něj páté působiště během kariéry ve F1: po BMW-Sauber (2007), Toro Rosso (2007 – 2008), Red Bullu (2009 – 2014) a Ferrari (2015 – 2020).

Jsem velmi hrdý na to, že od roku 2021 budu jezdit za Aston Martin. Představuje to pro mě další dobrodružství se skutečně legendární automobilovou značkou. Výsledky, kterých tým v tomto roce dosáhl, na mě udělaly hluboký dojem. Jsem přesvědčen, že v budoucnosti společně dokážeme ještě více,“ uvedl Vettel do oficiálního prohlášení. „Energie a odhodlání Lawrencea Strolla je skutečně inspirující. Myslím si, že je v našich silách vybudovat něco výjimečného. Pořád miluji formuli 1 a toužím jezdit na špici. Že mně to bude umožněno s Aston Martinem, považuji za obrovskou poctu.“ 

Racing Point doprovodil tiskovou zprávu dvěma Vettelovými fotografiemi v civilu. Foto: Racing Point

Sebastian je typ šampiona a do stáje přinese vítěznou mentalitu,“ prohlásil šéf Racing Pointu Otmar Szafnanuer. „To je to, co představuje i naši ambici.

Pozorovatelé spojují realizaci transferu s ukončením sporu mezi Ferrari a Racing Pointem v aféře Copygate. Tím zřejmě padla poslední překážka.

Po zveřejnění zprávy o Vettelově přestupu posílily akcie společnosti Aston Martin Lagonda o sedmnáct procent.

Zdroj: Racing Point, úvodní foto: Racing Point