Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel má konečně v rukou smlouvu

Vettel má konečně v rukou smlouvu

Racing Pointu však zatím nepodepsal

I ze zdánlivě vychladlého popela může vyšlehnout náhle plamen. Sebastian Vettel byl po ztroskotaných námluvách v Renaultu, Mercedesu a Red Bull Racingu pasován do role formulového důchodce.

Úplně poslední alternativu o víkendu zdánlivě pohřbil šéf týmu Racing Point Otmar Szafnauer. „Máme dlouhodobé smlouvy s oběma jezdci. Takže by bylo logické, že u nás není volné místo,“ prohlásil.

Szafnauer však byl možná mylně informován. Nebo naopak až moc dobře, proto ten podmiňovací způsob ve druhé větě…

Vyšlo totiž najevo, že Vettel byl pozván do letního sídla majitele Racing Pointu a automobilky Aston Martin Lawrencea Strolla ve švýcarském Gstaadu. Rozhodně nešlo o přátelský pokec. Stroll prý Vettelovi předložil návrh kontraktu. 

Je možné, že Vettel a Pérez se za pár týdnů na sebe přestanou usmívat. Foto: Racing Point

Německý bulvární Bild předběhl dobu a už včera vytroubil do světa, že dokument byl oběma stranami podepsán. Tak daleko podle všeho věc zatím nedospěla, rozuzlení se nicméně dočkáme brzy.

Racing Point má totiž čas jen do 31. července. K tomuto datu musí rozvázat pracovní poměr se Sergiem Pérezem, který jinak vyprší až na sklonku roku 2022. Je jasné, že ho to přijde na pěkné peníze za odstupné. Variantu, že by kufry balil Lance Stroll, nebere nikdo vážně.

Zdroj: FORMULE.cz