Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel nebude pro Racing Point vůbec drahý

Vettel nebude pro Racing Point vůbec drahý

Pérez se to dozvěděl omylem

Web RaceFans přišel se zajímavým tvrzením, které prý zakládá na informacích od dvou na sobě nezávislých zdrojů. Tým ze Silverstone získal Sebastiana Vettela za poměrně levný peníz a Sergio Pérez se o tom nedopatřením dozvěděl dříve, než byl informován o svém nuceném odchodu z týmu Racing Point, jenž od příštího roku přijme jméno anglické automobilky Aston Martin.

V neděli v Monze vlastník týmu Lawrence Stroll instruoval právníka, aby připravil dokumenty Vettelovi na podpis. Zmínil přitom konkrétní podmínky a částky včetně Vettelova platu 1.5 milionu amerických dolarů ročně plus výkonnostní bonusy a oddělenou smlouvu na funkci ambasadora značky Aston Martin. Vzrušený Stroll si však neuvědomil, že jeho silný hlas je slyšet až do slabě oddělené vedlejší místnosti, kde sedí i Sergio Pérez.

Tato verze událostí se ani nevylučuje s Pérezovým vyjádřením pro média o pár dní později, když řekl, že mu o připravovaném rozvázání smlouvy "nikdo neřekl předem". Může to být pravda, že mu to nikdo neřekl, ale přesto o tom věděl.

Stroll vlastní 25% podíl v automobilce, takže k 1,5 milionu zaplaceného jeho týmem (plus bonusy) by si měl připočítat ještě čtvrtinu z pěti milionů, které prý Vettel dostane jako ambasador. Většinu Vettelova platu tedy nejspíš pokryje automobilka a tým ze Silverstone může ještě na Vettelovi vydělat. S trochou štěstí může díky němu podepsat milionové sponzorské smlouvy. Proto Sergia Péreze v týmu neudrželi ani jeho osobní mexičtí sponzoři.

Stroll prý nechtěně prozradil tajemství. foto: Racing Point

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Ferrari