Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel s Racing Pointem pouze pokecal

Vettel s Racing Pointem pouze pokecal

O seriózním jednání se prý mluvit nedá

Sebastian Vettel přiznal, že je v kontaktu s týmem Racing Point. Opatrné námluvy se prý ale zatím nedají nazvat jednáním o smlouvě.

"V tomto bodě to, myslím, můžeme nazvat rozhovory," řekl čtyřnásobný mistr světa před Velkou cenou Maďarska. "Například jsem, přirozeně, mluvil i s Renaultem. Ale jsou to pouze rozhovory. Pokud bych s někým zašel dál, mohu být konkrétnější, ale aktuálně je pravda taková, že vám nemám co sdělit a jediné, co proběhlo, byly nezávazné rozhovory.

Myslím, že ještě nějaký čas potrvá, než dospěji k rozhodnutí. Chci, aby to bylo co nejlepší rozhodnutí pro mě. Když ho udělám, pak bude co oznámit. Zatím je vše otevřené. Příští rok mohu závodit, nemusím. Mohu se po roce vrátit nebo se závoděním úplně skončit. Nebo mohu, kupříkladu, jít někam jinam. Nemusím nutně pokračovat ve F1."

Na otázku, zda je Racing Point jeho jedinou reálnou možností, odpověděl, že papírově to tak může vypadat, ale v tomto sportu se věci rychle mění a může dojít i k překvapením.

Šéf týmu Racing Point Otmar Szafnauer se prozatím soustředil na opakování dvou informací. Tým má smlouvu se dvěma jezdci a s oběma je spokojený. Nepopřel ale, že tým sleduje vývoj na trhu s jezdci a probíhá interní diskuse.

Vypadá to na Racing Point nebo na vůbec nic, ale ve F1 jeden nikdy neví. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ