Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi ke smlouvě dopomohl Ecclestone

Vettelovi ke smlouvě dopomohl Ecclestone

Berger ho chtěl do DTM

Bernie Ecclestone prozradil, že má prsty ve smlouvě mezi Sebastianem Vettelem a jeho budoucím zaměstnavatelem, týmem Racing Point, jenž se přetransformuje na tovární tým automobilky Aston Martin. Stáj vlastní Lawrence Stroll a Ecclestone s ním hodil řeč jako miliardář s miliardářem.

"Se Sebastianem jsem si tehdy hodně telefonoval. Vyslechl jsem si ho a ukázal jsem mu můj pohled na věc," řekl bývalý boss F1. "Také jsem mu pomohl s uzavřením smlouvy s Aston Martinem. Dost jsem na vlastníka, Lawrencea Strolla, tlačil, ať vezme Sebastiana. Říkal jsem mu, jak dobrý dokáže být a že to bude vítězství pro všechny strany. Myslím, že moje argumenty ho pomohly přesvědčit."

Vettel přiznává, že se na Ecclestonea obrátil. Nelže ovšem ani Gerhard Berger, který řekl, že čtyřnásobný šampion se zajímal o možnosti závodění v jím vedené sérii DTM.

"Je pravdou, že jsem mluvil s nimi oběma, i s dalšími lidmi. Některé považuji za přátele, od některých jsem si pouze vyžádal radu. Co se provize týče, Bernie ode mě nic nechtěl. Asi by mu přišlo hloupé vzít ode mě peníze," řekl německý závodník s dávkou nadsázky, čímž možná i naznačil, že Ecclestone svůj podíl na věci trochu přifoukl. Také popřel Bergerovu teorii, že by se vedle závodění ve F1 mohl objevit i v závodech DTM, protože kalendář velkých cen sezony 2021 zahrnuje 23 víkendů.

Ecclestone ještě naznačil, že někdo ve Ferrari letos s Vettelem nehraje čistou hru: "Leclerc má obrovský talent, to je jasné. Jenže ten měl a má i Sebastian. A má i více zkušeností. Takže by měl být vpředu. Ale protože není, musí to mít nějaké důvody. Ferrari bylo vždycky neprůhledné, vždy hrála velkou roli interní politika. Co si pamatuji, tak za jeden provaz dokázali táhnout pouze za éry Michaela Schumachera."

Ecclestone s Vettelem jsou staří známí. Foto: Ferrari

Zdroj: planetf1, grandprix, Essentially Sports, úvodní foto: Ferrari