Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point přiznává zájem o Vettela

Racing Point přiznává zájem o Vettela

Pérez ví, co by to pro něj znamenalo

Šéf Racing Pointu Otmar Szafnauer pomalu mění rétoriku, ze které donedávna vyplývalo, že tým pro Sebastiana Vettela nemá volné místo. Poprvé připustil, že čtyřnásobného mistra světa chce do týmu.

"Je příjemné slyšet, že čtyřnásobný šampion chce závodit za náš tým," řekl Otmar Szafnauer v rozhovoru pro RTL. "Jak byste mohli nemít zájem o čtyřnásobného šampiona?"

Také Vettel přiznává, že vidí příležitost, jak zůstat ve F1 a v týmu s dobrým vozem.

"Je vzrušující vidět, jak se vždy objeví nějaká příležitost," prozradil německý závodník. "Ještě nevím, kde budu, ale pokud zůstanu, budu chtít vyhrávat. A všichni víme, v koho voze byste teď měli sedět, pokud chcete vyhrávat. Ale jelikož u nich asi místo nebude, musím hledat nějaký podobný vůz."

Valtteri Bottas v Maďarsku řekl, že jednání o jeho smlouvě se "hnulo správným směrem", což nejspíš souvisí i s oznámením, že George Russell příští rok zůstane ve Williamsu. Pro Mercedes je posledním chybějícím dílkem skládačky smlouva s Lewisem Hamiltonem, ale vzhledem k výsledkům není žádný důvod, aby se toto partnerství rozpadlo. Černý Petr by mohl zůstat v rukou Sergia Péreze. Ten ani trochu nevěří klepům, že by Lawrence Stroll mohl z týmu poslat pryč vlastního syna, aby udělal Vettelovi místo.

"Myslím, že je zřejmé, kdo v takovém případě bude balit kufry," nechal se slyšet Mexičan. "Jsem také otec a svého syna bych nevyhodil. Více k tomu není co dodat. Ale zatím jsou to pouze řeči. Mám svou smlouvu."

Pérez by svého syna z týmu také nevyhodil. Foto: Sergio Pérez

Pérez naznačil, že je to také otázka peněz. Už dlouho se ví, že jeho jezdecké kontrakty jsou vždycky provázány s partnerskými smlouvami dlouholetého sponzora Telmexu a dalších firem z obchodního impéria miliardáře Carlose Slima.

"Smlouvy mívají různé klauzule. Určitým způsobem to souvisí se sponzoringem. To by mohlo umožnit aktivování této klauzule. Ale se sponzory pracujeme na tom, aby se to nestalo. Neříkám, že vše závisí na jednom sponzorovi, jedná se o celkový problém," naznačil Pérez.

Mohou být tanečky kolem Vettela pouze nástrojem, kterým majitel týmu v čase krize lépe podojí Pérezovy sponzory? Čas ukáže.

Zdroj: FORMULE.CZ