Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez zaplatil daň za špatný start

Pérez zaplatil daň za špatný start

Bez něj mohl dojet lépe

Třetí místo v cíli, ale klidně to mohlo být i lepší. Sergio Pérez se sice při sprintu v Sao Paulu vrátil poprvé od zářijové Velké ceny Itálie do nejlepší trojice, přesto mu ale k absolutní spokojenosti něco málo chybělo.

„Celkově to byl dobrý den. Získali jsme sice dobré body, bohužel si ale myslím, že kdybych tak špatně neodstartoval, mohl jsem dojet ještě výše,“ mrzelo Mexičana.

Pilot Red Bullu sice do závodu vyrážel jako třetí, hned na začátku se ale propadl o dvě pozice dozadu. Zatímco již v úvodu se před něj dostal George Russell, ve čtvrté zatáčce ho překonal také Lewis Hamilton. S oběma jezdci Mercedesu se sice později vypořádal a v desátém kole už byl opět třetí, právě souboje s britskou dvojicí mu ale zabránily v tom, aby mohl potrápit druhého Landa Norrise.

„Problémem bylo, že jsem se nemohl starat o pneumatiky. Místo toho jsem na to musel tlačit. Tento okruh je ale ke gumám velmi nešetrný a za to jsme nakonec zaplatili,“ vysvětluje Pérez, který nakonec projel cílem se ztrátou devíti sekund na Norrise.

Přestože Pérez dorazil do cíle jako třetí, zvýšil své šance na zisk titulu vicemistra. Jeho hlavní pronásledovatel Lewis Hamilton se totiž v závěru hodně trápil s opotřebením pneumatik, kvůli čemuž spadl mimo jiné i za Jukiho Cunodu a obsadil až sedmou příčku. Rozestup mezi touto dvojicí tak narostl tři závody před koncem na 24 bodů.

Souboje s piloty Mercedesu stály Sergia Péreze tempo v závěru závodu. Foto: Red Bull


„Něco takového je samozřejmě důležité. Ještě podstatnější ale bude na tento dobrý výsledek navázat,“ uvědomuje si Pérez.

V neděli čeká na Mexičana o něco těžší práce. Na startu mu totiž po nevydařené páteční kvalifikaci bude patřit až devátá pozice. Lewis Hamilton bude stát o čtyři pozice před ním, když začne jako pátý.

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, FORMULE.cz, úvodní foto: Red Bull