Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull v Miami se zbarvením od studentky

Red Bull v Miami se zbarvením od studentky

Reprezentuje tým i velkou cenu

Stáj Red Bull nastoupí při víkendové Velké ceně Miami se speciálním zbarvením. V něm přibudou k tradičním barvám rakouského týmu pruhy růžové, světle modré a fialové. K vidění budou na bočnicích, ale také na nosech a předních křídlech monopostů.

Zbarvení pro závod v Miami nechal Red Bull vybrat své fanoušky. Stalo se tak v rámci soutěže Make Your Mark, což v překladu znamená vytvoř si svou značku. Stáji dorazilo přes tisíc různých návrhů. Porota složená ze šéfa týmu Christiana Hornera a zástupců partnerů stáje Oracle, Bybit a Mobil 1 nakonec zvolila jako vítězné zbarvení argentinské studentky grafického designu Martiny Andrianové.

"Pro tým je důležité, aby zapojil své fanoušky do toho, co dělá a dal jim tak jedinečnou příležitost, jako je právě tato. Myslím si, že Martina odvedla skvělou práci. V reálu totiž zbarvení vypadá neuvěřitelně. Zachovává náš charakter a současně je v něm obsaženo také Miami. Až tato auta uvidíte na dráze, rozhodně vyniknou," říká Horner.

Andrianová, která bude během víkendu s týmem v garáži, byla svým vítězstvím zaskočena. Současně se jí ale splnil velký sen.

"Když jsem zjistila, že jsem vyhrála, byla jsem v šoku a neměla jsem slov. Nemohla jsem tomu uvěřit, bylo to jako nějaký šílený sen. Od doby, co jsem začala studovat grafický design, jsem chtěla něco pro auta navrhnout, ať už zbarvení, oblečení nebo přilbu. Ještě předtím jsem věděla, že chci jednoho dne pracovat ve F1. Tato příležitost, kterou jsem od Red Bullu dostala, je něco obrovského," neskrývá nadšení.

S tímto lakováním bude Red Bull v Miami závodit. Foto: Red Bull Racing



Andrianová současně prozradila, co ji k vytvoření vítězného zbarvení vedlo: "První věc, na kterou jsem myslela, bylo, jak vzduch proudí skrz auto a okolo něj. Pak také na to, jak se pohybuje a jak je rychlý. Odtud pochází má inspirace. Samozřejmě jsem také chtěla, aby zbarvení reprezentovalo Miami a závod, který se zde pojede," vysvětluje.

Miami nebude jediným závodem, kde se Red Bull představí s netradičním zbarvením. S odlišným designem nastoupí i v dalších dvou amerických závodech v Austinu a Las Vegas. I v těchto dvou případech rozhodnou o jeho podobě fanoušci.

Dá se očekávat, že nově zbarvené vozy uvidíme v Miami vpředu. Max Verstappen a Sergio Pérez si totiž prvních čtyřech závodech sezony rozdělili vítězství rovným dílem. V šampionátu vede Verstappen s náskokem šesti bodů před svým týmovým kolegou.

Autorkou zbarvení je argentinská studentka grafického designu Martina Andrianová. Foto: Red Bull Racing



Loni byla Velká cena Miami pro Red Bull úspěšná. Max Verstappen si totiž v premiérovém ročníku tohoto závodu dojel pro vítězství. Pérez skončil čtvrtý. Zbylé pódiové pozice totiž obsadili jezdci Ferrari Charles Leclerc a Carlos Sainz.

Zdroj: F1, Motorsport, FORMULE.cz, úvodní foto: Red Bull Racing