Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Čumilové budou v Silverstone nevítanými hosty

Čumilové budou v Silverstone nevítanými hosty

Narazí na policejní kordony

Letním velkým cenám F1 začíná hrozit nebezpečí ze strany, odkud ho asi nikdo nečekal. Ukazuje se, že někteří fanoušci odmítají vzít realitu podniků bez jejich účasti na vědomí.

Už před časem zareagovala rakouská policie na zprávy, že se příznivci F1 hodlají v době konání dvojzávodu na Red Bull Ringu potloukat kolem okruhu. Důrazně je varovala, že jakmile poruší zónu se zákazem vstupu, nekompromisně proti nim zasáhne.

Nyní se přidali i britští strážci zákona. Zaznamenali totiž zejména na sociálních sítích signály, že by v okolí Silverstone mohlo dojít ke spontánnímu srocení davů. „Organizátoři  přijali přísná a rozsáhlá opatření, aby minimalizovali riziko infekce a ochránili zúčastněné týmy, pořadatelský personál a místní obyvatelstvo,“ praví se v prohlášení ředitelství policejního sboru hrabství Northamptonshire. „Jakékoliv nekontrolované shromáždění osob ohrozí nejen tuto akci, ale i celou sezonu.“ 

Taková je realita Silverstone těchto dní... Foto: Red Bull

Víme, že naši fandové jsou ti nejvášnivější na celém světě. Přesto je žádáme, aby se v prvních dvou srpnových víkendech nepokoušeli dostat do blízkosti tratě. Rok 2020 je v mnohém jedinečný a už jsme přinesli mnohé oběti,“ přidal se šéf autodromu Stuart Pringle. „Musíme ale dbát na to, abychom nikoho neohrozili.

V praxi to bude vypadat tak, že už v širším zázemí areálu se zřídí na příjezdových komunikacích kontrolní body, přes které přejdou jen rezidenti a držitelé speciální propustky. Kordon kolem Silverstone má pak zastavit ty, kteří se ke svým miláčkům budou snažit dostat po svých.

Zdroj: FORMULE.cz