Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas neměl jinou alternativu

Bottas neměl jinou alternativu

Viníkem není Pirelli, ale Räikkönen?

Všichni jsme zvědaví, jaký postoj k debaklu svých výrobků zaujme Pirelli, patrně ústy Maria Isoly. Už v předstihu mu podal pomocnou ruku Toto Wolff.

Rozhodně Pirelli z ničeho neviním,“ prohlásil šéf týmu Mercedes. „Stejně tak je dobře možné, že za vším jsou trosky z předního křídla vozu Kimiho Räikkönena.“ Proto ani nenavrhuje změnit specifikaci pneumatik pro příští víkend, kdy se opět v Silverstone jede VC k 70. výročí šampionátu. 

Verstappen zastavil a má devatenáct bodů. Bottas tak neučinil a připsal si nulu. Opravdu nebylo jiné řešení, pane Wolffe? Foto: Mercedes

Musíme vyjít s tím, co máme k dispozici,“ zdůraznil. K Bottasovu nezdaru dodal, že Fin už několik kol předtím upozorňoval na rychle pokračující destrukci obutí. Proč tedy nezastavil? „Přišli bychom o druhé místo,“ uvedl Wolff. „V téhle situaci jsme nemohli jednat jinak.“

Teorii o zákeřných úlomcích na trati ovšem bleskově napadl z pozice experta televizní stanice Sky Nick Heidfeld: „Počkám si na výsledky analýzy. Moc bych si ale divil, kdyby se to odehrálo právě takto. Že by to potkalo pokaždé levou přední gumu… Spíše došlo k přecenění životnosti, na což jsme ostatně upozorňovali už v průběhu závodu. Záběry na Bottasovo kolo to jasně dokazovaly.

Zdroj: F1, úvodní foto: Mercedes