Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton si postěžoval na nevhodné nastavení

Hamilton si postěžoval na nevhodné nastavení

Bottas: Vůbec to nebylo perfektní kolo

Doslova před nosem vyfoukl Valtteri Bottas Lewisu Hamiltonovi pole position pro závod, na němž obhájci titulu mimořádně záleží. V čele startu tu stál čtyřikrát po sobě. Popáté to už nevyšlo.

Fin položil základní kámen ke svému úspěchu již úvodním pokusem ve třetí fázi kvalifikace, při němž zajel čas 1:25,093. „Přitom jsem měl ještě na mnoha místech prostor ke zrychlení,“ konstatoval, když už bylo po všem. „Nebylo to rozhodně perfektní kolo. Pochyboval jsem však, že se někomu povede.

Měl pravdu, protože ani jemu druhá runda nevyšla a dal tím svého úhlavnímu sokovi šanci. Hamilton předtím odepsal v šesté zatáčce po chybě tři desetiny, teď se ale vybičoval k maximálnímu výkonu. Nakonec mu chybělo nicotných šest tisícin sekundy.

Tohle pole position má pro Valtteriho mimořádný význam

Nebyl jsem prostě dost dobrý,“ posteskl si. „Auto postrádalo stabilitu. Je nastavené více na závodní režim. Už včera jsem s tím měl problém v rychlých kolech. Večer jsme se to snažili vyřešit a skutečně ve třetím tréninku a na počátku kvalifikace jsem se ve voze cítil lépe. Postupně bohužel docházelo zase ke zhoršování. Skončil jsem zhruba na stavu z pátku. Nyní si musíme držet palce pro závod.

Šéf týmu Toto Wolff z důvodu náhlé nevolnosti zrušil veškeré mediální termíny. Ještě předtím ale v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF označil dvojnásobný triumf za naprosto nečekaný vzhledem k dosavadní výkonnosti Ferrari.