Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bottas měl prostě smůlu a nic s tím neudělal

Bottas měl prostě smůlu a nic s tím neudělal

Wolff: Valtteri by si zasloužil vyhrát

Neudělal vlastně nic špatně, přesto mu vítězství proteklo mezi prsty. Valtteri Bottas s vypětím všech sil udržel v úvodní fázi za zády Lewise Hamiltona, jenže do boxů přijel příliš brzy.

Jeho kolega kroužil dále a přálo mu štěstí v podobě Giovinazziho karambolu a výjezdu safety caru. Pak teprve přezul, což ho dostalo do čela.

Co vám k tomu mám říct,“ krčil v cíli rameny rozladěný Fin. „Takový je život. Někdy máš prostě smůlu a s tím nic nepořídíš.“ Navíc musel ještě jednou k mechanikům, protože první dva úseky absolvoval na stejné směsi pneumatik. To jeho naděje pochovalo definitivně.

Líto ho bylo i týmovému šéfovi Totovi Wolffovi: „Dnes se opravdu všechno proti Valtterimu spiklo. Safety Car vyjel v pro něj nejméně vhodnou chvíli a jeho strategie také nebyla z nejlepších. Zasloužil by si vyhrát, protože byl superrychlý.

Bottasův výraz na stupních vítězů vypovídá o mnohém

Souboj s Lewisem byl zábavný,“ obrátil v rozhovoru Bottas pozornost k veselejším stránkám. „Miluji kvalitní, tvrdé a férové závody. Nás s Lewisem to bavilo, Tota asi moc ne.

Těžko uhodnout, co nadřízený obou borců prožíval během velké ceny, po jejím skončení nicméně působil vyrovnaným dojmem: „Nic se nesmí přehánět, tentokrát jsem však zůstal v klidu. V minulosti, hlavně v době, kdy u nás byl Nico (Rosberg), jsem míval určité obavy. Ale oběma jezdcům jsme předem jasně vysvětlili, o co nám jde. Že je potřebné se vzájemně respektovat a nechat si místo.