Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Británii uvidíme finální podobu Mercedesu

V Británii uvidíme finální podobu Mercedesu

Poslední velký balík je již na cestě.

Měsíce práce se o týden a půl zhmotní do balíku nových dílů, které dají vozu Mercedes F1 W12 jeho finální podobu. Sice menší úpravy a přizpůsobení jednotlivým typům okruhů mohou přicházet až do posledního závodu sezony, ale tohle má být rozhodující pokus dohnat Red Bull, kterého jezdci dosud vyhráli šest z devíti závodů.

"Ve větrném tunelu se již na tomto voze nepracuje," řekl šéf týmu, Toto Wolff. "Pomocí CFD ještě můžeme lépe porozumět proudění vzduchu kolem vozu, ale další velké změny už neplánujeme. Pracujeme na jednom balíku, který nasadíme v Silverstone, ale program ve větrném tunelu je již delší dobu ukončen."

"Ano, na něčem se pracuje, ale nebude to stačit. Nedostaneme náš vůz na jejich úroveň," předpovídá Lewis Hamilton, buď z důvodu pesimismu nebo z taktických důvodů. "Ale bude to jiný okruh s jiným asfaltem. Silverstone samozřejmě má hodně rovinek, na kterých je teď Red Bull silný. Nicméně doufám, že budeme v pozici lovce."

Už víme, že rychlostní rozdíl mezi Maxem Verstappenem a Hamiltonem v druhém rakouském závodě byl z velké části způsoben poškozením v zadní části vozu, ke kterému došlo na jednom z vyšších obrubníků. Inženýři Mercedesu už stihli vypočítat, že Hamiltona to zpomalilo o 0.7 sekundy na kolo.

Mercedes potřebuje začít vítězit. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes