Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari překvapivě potáhl Leclerc

Ferrari překvapivě potáhl Leclerc

Sainz kvalifikaci ztratil v jedné zatáčce.

Navzdory páteční havárii byl v sobotu Charles Leclerc nejrychlejším jezdcem z druhé ligy. Překonal i Sergia Péreze z Red Bullu, takže dnes bude mít místo ve druhé startovní řadě.

Celá sobota byla o znovunabytí sebedůvěry. To je to, na čem jsem pracoval od prvního kola třetího tréninku až do posledního kola kvalifikace. Na konci kvalifikace jsem už jel na hraně a čtvrté místo je velmi dobrým a zároveň velmi neočekávaným výsledkem,“ raduje se Monačan.

Myslím, že můžu být více než jen spokojený. Byla to sice jen kvalifikace, výsledek závodu se počítá, ale jsem moc rád, že jsem se dokázal otřást a znovu důvěřovat vozu. Bude to náročný závod, ale v delších stintech jsme měli dobrou rychlost, takže jsem optimistický.

Překvapivě slabý výsledek týmu Ferrari doručil Carlos Sainz. Po Leclerkově nehodě se na něj dívalo jako na hlavní naději rudého týmu, ale nakonec bude startovat až z 15. místa. Kamenem úrazu byla 11. zatáčka, ve které dostal smyk v obou jeho pokusech o postup do Q3. Druhý pokus už ale byl s opravovaným zadním křídlem.

Škoda takové kvalifikace po tak dobrém třetím tréninku a velmi dobré Q1. Smyk uprostřed jedenácté zatáčky mě zřejmě připravil o dobrý výsledek,“ lituje Španěl. „Po smyku jsem se částí zadního křídla dotkl zdi. Ve voze jsem ani nepocítil náraz, jen ve zpětném zrcátku jsem si všiml poškození a samozřejmě jsem i pocítil ztrátu přítlaku. Je to zvláštní, protože je to zatáčka, kterou jsem celou dobu dával bez brzdění a v kvalifikaci mi najednou ustřelí zadek.

Sebejistému Sainzovi připravil vůz nepříjemné překvapení. Foto: Ferrari

Zdroj: MotorsportWeek, f1i, úvodní foto: Ferrari