Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nenašel odpověď

Hamilton nenašel odpověď

Verstappenův čas byl nedosažitelný.

Max Verstappen včera vyhrál kvalifikaci rozdílem bezmála čtyř desetin sekundy. Lewis Hamilton porážku přijal s tím, že tak dobrý čas nešlo zajet ve voze Mercedesu.

Maxovo kolo bylo úžasné, tomu jsme se nemohli rovnat,“ přiznal britský jezdec, který bude startovat ze druhého místa. „Fantastické kolo, neměli jsme na něj jak odpovědět. Ale jsme, myslím, v dobré pozici. Věřím, že to bude dobrý závod.

Později ještě dodal: „Při prvním pokusu jsem trochu času zahodil v páté zatáčce, ale poslední už bylo dobré a čisté. Rychleji už to nešlo. Nevím, jestli za tím byla lepší příprava pneumatik, nebo něco jiného v přípravném kole, ale takový čas pro mě dnes nebyl dosažitelný. Pole position si plně zasloužil.

Alespoň desetinka sekundy jde na účet aerodynamickému stínu na nejdelší rovince okruhu, který Verstappen od svého týmového kolegy dostal a Hamilton ne.

Byl jsem srozuměn s tím, že Valtteri se soustředí na dosažení co nejlepšího vlastního času. Jako tým jsme si řekli, že ho potřebujeme dostat na co nejlepší místo.

To ovšem Mercedesu nevyšlo, Bottas bude startovat až ze šesté pozice. Kromě jezdců Red Bullu ho v jeho poslední kvalifikaci za tým Mercedes porazili také Lando Norris z McLarenu a Carlos Sainz z Ferrari. Fin řekl, že minimálně dvě desetiny z půlsekundového rozdílu jdou na vrub staršímu motoru, než má ve svém voze Hamilton. Ten může v souboji s Verstappenem spoléhat alespoň na rozdílnou strategii, jelikož bude startovat na středně tvrdých pneumatikách a Verstappen na měkkých.

Chce-li Hamilton osmý titul, musí se nějak dostat před Verstappena. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes