Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Páteční převaha prý nic neznamená

Páteční převaha prý nic neznamená

V Mercedesu zatím vládne spokojenost.

Max Verstappen byl včera nejrychlejší v prvním tréninku, jenže Lewis Hamilton byl nejrychlejší ve druhém a s podstatně lepším časem. Také jezdec Red Bullu večer zrychlil, ale přesto za soupeřem zaostal o více než šest desetin sekundy, což je ve světě F1 strašně moc.

Byl to docela dobrý den, prošli jsme si naším programem,“ řekl večer Hamilton. „Z vozu nemám vůbec špatný pocit, ačkoli jsme začali dobře a během prvního tréninku ho zhoršili. Druhý trénink už ale byl lepší, udělali jsme pár dobrých změn. Nyní nás čeká analýza dat a hledání cesty, jak nastavení našeho vozu ještě vylepšit. Jako obvykle, střílíme na pohyblivý terč. Celkově mám pozitivní pocity, nastavení bylo dobré a chceme dosáhnout toho, aby v sobotu bylo perfektní. Jsem si jist, že rozdíly budou opět malé, jako v posledních závodech."

Valtteri Bottas byl po vystoupení z vozu také spokojený, ačkoli v tabulce obsadil třetí místo, až za Estebanem Oconem z týmu Alpine, což naznačuje, že dosažené časy opravdu ještě nebyly reprezentativní.

Se svým pátkem jsem spokojený, ale nikdo nepředvedl své úžasné kolo, všichni se ještě zlepší,“ řekl finský závodník. „Dlouhý stint na středních pneumatikách byl dobrý, vůz se choval konzistentně. Upravené zatáčky jsou rychlejší, což se promítlo do většího zatížení zadních pneumatik.

Podání rukou šéfů týmů před velkým fínále. Foto: Mercedes

Zdroj: f1i, úvodní foto: Mercedes