Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams ukázal nový vůz i barvy

Williams ukázal nový vůz i barvy

Jedno odděleně od druhého.

Pod tímto článkem věnovaném odhalení nového vozu Williamsu naleznete fotografie dvou rozdílných vozů, což si zaslouží vysvětlení. Nejprve byl dnes odhalen showcar v novém lakování a v odpoledních hodinách byly zveřejněny fotografie vozu FW44 ze Silverstone, ovšem v mírně odlišném lakování. Logiku této kombinace vysvětlil šéf týmu.

Dlouho jsme pracovali na perfektním barevném designu a chtěli jsme ho ukázat, což ale bylo možné pouze na předváděcím voze. Z časových důvodů. A nechtěli jsme udělat představení bez skutečného nového lakování,“ vysvětlil Jost Capito.

Williams tedy na novém voze pracoval do poslední možné chvíle před filmovacím dnem, který zajisté posloužil i k prověření funkčnosti základních systémů. Podle zahraničních médií byl objeven malý problém v elektrickém obvodu. Na barevném designu se nejspíš pracovalo tak dlouho, že nebyla příležitost aplikovat ho na reálný vůz, proto byl do lakovny poslán showcar.

Nový barevný design vypadá moderněji a potěší, že do něj byl zakomponován nový sponzor, notoricky známý výrobce baterií Duracell. Cenné velké plochy na křídlech a krytu motoru jsou však nadále jako prázdné billboardy a místo na bočnicích alespoň využil majitel týmu, americká investiční společnost Dorilton.

Na trať v Silverstonu byl přes den vypuštěn značně odlišně vypadající FW44, který je prvním vozem Williamsu od roku 1995, na kterého karoserii chybí S připomínající Ayrtona Sennu, který zahynul ve voze FW16. Capito vysvětlil, že je prostě načase posunout se dál a myslet v první řadě na budoucnost. Senna má nadále speciální místo nejen v srdcích pamětníků, ale i v muzeu Williamsu.

Za Williams budou letos závodit Kanaďan Nicholas Latifi a Thajec Alexander Albon. Williams dosud neoznámil jméno svého třetího jezdce.

Williams FW44. Foto: Williams

Zdroj: Williams, Motorsport, úvodní foto: Williams