Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell se pro Schumachera vzdává přilby

Russell se pro Schumachera vzdává přilby

Červená v Mercedesu zůstane Schumimu.

George Russella jsme ve voze Williamsu rozeznávali díky převážně červené přilbě. Tu si ovšem nepřenese do Mercedesu a bude používat černou. Důvodem je respekt k Michaelu Schumacherovi, který v červené přilbě závodil ve stříbrném voze v prvních letech moderní historie týmu Mercedes.

Je barevně dost odlišná od té, kterou jsem používal doteď,“ řekl mladý Angličan. „Červená přilba v Mercedesu, to je prostě Michael Schumacher a já to nechci měnit. Proto jsem přišel s ničím zcela novým.

Červená přilba zůstala ve Williamsu. Foto: Williams

Russell se podělil také o první dojmy z řízení Mercedesu W13, byť na propagačních pneumatikách Pirelli a za silného větru nemohl jet na okruhu Silverstone ani zdaleka naplno.

Vůz se řídí v podstatě tak, jak jsme očekávali, ačkoli za těchto podmínek se toho moc vyzkoušet nedá. Mohu řít, že jsme zatím spokojeni a dobře připraveni na testy v Barceloně. Velmi se to podobalo tomu, co jsme absolvovali v simulátoru. Nyní máme čas zkontrolovat korelaci dat. Možnosti byly ale opravdu omezené, v podstatě jsme se soustředili na funkčnost vozu a naše pohodlí v kokpitu.

Ve spojení s Mercedesem byl dříve, než se s Williamsem dostal do F1 a jako testovací jezdec už nejednou seděl ve stříbrném voze a v černém dokonce v roce 2020 jednou závodil. První kilometry s W13 byly přesto výjimečné.

Měl jsem husí kůži. Strávil jsem mnoho dní v simulátoru, viděl jsem spoustu nákresů, ale nic vás nepřipraví na skutečný vůz. Vzpomněl jsem si na své začátky, chladný den na vlhkém Silverstonu, ale teď s týmem Mercedes F1!

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes