Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen podepsal do roku 2028!

Verstappen podepsal do roku 2028!

U Red Bullu je jako doma.

Max Verstappen, úřadující mistr světa, podepsal se svým týmem Red Bull vskutku mamutí smlouvu. Prodloužení aktuálního kontraktu se očekávalo, jistě víceletý kontrakt, ale kdo by tipoval smlouvu až do roku 2028? Kromě letošní sezony tak má 24letý jezdec před sebou ještě minimálně dalších šest s červeným býkem na tričku. Doposud jediný Verstappenův přestup mezi týmy F1 byl v roce 2016, kdy po zahájení sezony přestoupil z juniorské Scuderie Toro Rosso do Red Bull Racingu.

Tento tým miluji a velmi rád s ním půjdu ještě dlouhý kus cesty,“ napsal Verstappen na sociální média. „Společně jsme dosáhli ohromné úspěchy, ale zdaleka to ještě nebylo všechno. Mistrovský titul už sice mám, ale pořád toužím vyhrávat závody a započít boj o další titul. A líbí se mi, že teď nás nebude nic vyrušovat, protože obě strany vědí, že spolu budeme dlouho.

Jak poznamenal Christian Horner, šéf týmu Red Bull, nyní nikdo nemůže pochybovat, že Verstappen je součástí dlouhodobých plánů Red Bullu. Smlouva sahá až za rok 2026, kdy se začnou používat nové pohonné jednotky. Říká se, že Red Bull je již téměř dohodnutý s Porsche, které určitě velmi rádo spojí své jméno s aktuálně nejpopulárnějším závodníkem F1. Verstappen se zase může těšit na krásný služební automobil.

Plány Red Bullu do budoucna vypadají moc dobře,“ potvrdil Verstappenův manažer, Raymond Vermeulen, v rozhovoru pro DeTelegraaf. „Formule 1 vstupuje do nové éry, proto není šílené myslet více let dopředu. Také Red Bull se dívá dále, ne pouze po první závody této sezony.

Mercedes a Ferrari si musí nechat zajít chuť, Verstappena mladého nedostanou. Foto: Red Bull

Samozřejmě se objevily bombastické spekulace. Podle některých má Verstappen ročně vydělávat 50 milionů dolarů ročně, což by z něj udělalo nejlépe vydělávajícího jezdce v celé dosavadní historii F1.

Nebudu komentovat vyšpekulovaná čísla,“ řekl Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu. „Mohu pouze říct, že obě strany jsou spokojené. Délka kontraktu vypovídá o Maxově hodnotě. U Red Bullu není zvykem podepisovat s jezdci (pevné) dlouholeté smlouvy.

Jelikož týmy F1 již druhým rokem fungují pod rozpočtovým stropem, peněz na platy jezdců je paradoxně dost, jelikož ty pod strop nespadají. Loni se mluvilo i o stropě pro tuhle položku, jenže v případě Maxe Verstappena se to evidentně nestihlo. Auto Bild ke zprávě přidává zákulisní informaci, že Porsche připravuje sportovní model VMax, který bude prezentován v oranžovém lakování.

Jistě se nejedná o dobrou zprávu pro současné jezdce menšího z dvojice týmů Red Bullu. Pokud by se i Pierre Gasly nebo Júki Cunoda dokázali dostat do týmu Red Bull Racing, bude to tým vystavěný kolem Verstappena.

Zdroj:  Red Bull, DeTelegraaf, Sport1, Auto Bild, úvodní foto: Red Bull