Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso vychvaluje svůj nový tým

Alonso vychvaluje svůj nový tým

Má náš loňský vůz, směje se Horner.

Odvážné předpovědi se staly skutečností, Aston Martin patří k širší špičce za dominantním Red Bullem. Alespoň to tedy tak vypadá po VC Bahrajnu, kde Fernando Alonso při svém debutu za tým Aston Martin obsadil pódiové třetí místo. Matador tak přidal druhé pódium ke svému dosud jedinému od návratu do F1 v roce 2021.

Stupně vítězů v prvním závodě nové sezony. Prostě úžasné, co Aston v zimě zvládl. Postavil druhý nejlepší vůz!“, radoval se Alonso v cíli poté, co si dobře zabojoval s mercedesy i s Carlosem Sainzem. „Samozřejmě by bylo lepší startovat před nimi a lépe využít našeho dobrého tempa. Ale neměli jsme ani dobrý start, museli jsme se dostat před pomalejší vozy. Samozřejmě to bylo vzrušující a líbilo se mi to.

A v první řadě nesmím zapomenout pogratulovat Lancovi, týmovému kolegovi. Před 12 dny ho operovali a dnes už bojoval v kokpitu.

Alonso byl ke svému týmovému kolegovi, zároveň synovi majitele týmu, velmi taktní. V cíli vůbec nekonkretizoval, že jej druhý zelený vůz zezadu torpédoval ve třetí zatáčce závodu, když se pokusil do jeho boje s mercedesy zapojit velmi, velmi pozdním brzděním. Je však třeba Strollovi uznat, že navzdory zranění byl v cíli na dobrém šestém místě, před Georgem Russellem.

Musíte být vizionář a ambiciózní člověk jako Lawrence Stroll a náš management. Každý má šanci, ale zdá se, že pouze tento tým je ochoten vše podřídit honbě za vítězstvím. Jsem hrdý, že jsem členem této organizace,“ dodal Alonso.

Alonso své třetí místo oslavil jako vítězství. Foto: Aston Martin

Zelený vůz AMR23 zaujal i pozornost šéfa týmu Red Bull, který to vidí trošku jinak než Alonso. Vidí totižto loňský vůz svého týmu.

Je úžasné, jak je tenhle vůz podobný našemu,“ řekl Christian Horner. „Bylo skvělé vidět pod pódiem tři takové vozy. Ten tým samozřejmě v zimě odvedl velmi dobrou práci a imitace je nejvyšší formou lichocení. Jsem opravdu rád, že i našemu starému vozu se vede dobře.

Hodně se ukazuje prstem na Dana Fallowse, jenž loni přestoupil z čela oddělení aerodynamiky Red Bullu na místo technického ředitele Aston Martinu. Šéf týmu Mercedes, Toto Wolff, dokonce uvedl Aston Martin jako důvod, proč se musí jeho tým dobře zamyslet nad změnou konceptu vozu. On vidí AMR23 jako zčásti Mercedes, jelikož Aston používá pohonné jednotky, převodovky a další části vozu od Mercedesu, a zčásti Red Bull. A tato kombinace porazila tovární tým Mercedesu v kvalifikaci i v závodě.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Aston Martin