Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Známe představitele Senny v připravovaném seriálu

Známe představitele Senny v připravovaném seriálu

Brazilskou legendu ztvární Leone

Přípravy seriálu Senna jsou v plném proudu a mimo jiné je už rozhodnuto i o tom, kdo ztvární hlavní roli. Tvůrci šestidílné série se rozhodli vložit důvěru do brazilského herce Gabriela Leoneho.

"Bude to pro mě obrovská zodpovědnost, ale také velká pocta. Ztvárním ikonu, která během svého života inspirovala spoustu lidí a světu ukázala brazilský talent pro sport," těší se Leone na novou roli.

Třicetiletý Leone se neživí jenom herectvím, ale také hudbou. Na brazilské filmové scéně je zatím známý především díky rolemi v telenovele Skryté pravdy a v kriminálním seriálu Dom. Ten byl natočen podle skutečného příběhu zločince Pedra Doma, jehož ztvárnil právě Leone.

Roli Ayrtona Senny vnímá Leone jako velkou příležitost: "Když si uvědomím, že díky Netflixu jeho příběh přineseme milionům lidí z mnoha zemí, tak mě to podněcuje, abych to bral jako jednu ze svých největších rolí v kariéře," dodává.

A proč padla volba právě na Leoneho?

"Má Sennovo charisma, prudkost a jemnost. Z toho, jak díky němu při kamerových zkouškách Ayrton opět obživl, jsme byli nadšení," vysvětluje Vicente Amorim, který v projektu zastává role výkonného producenta a také jednoho z režisérů.

Nový seriál připomene život Ayrtona Senny. Foto: McLaren



Obsazení Leoneho schvaluje i Ayrtonova sestra Viviane: "Má schopnost důvěryhodně ztvárnit Ayrtonovu jedinečnou osobnost, zejména umí ztvárnit Ayrtona takového, jak ho znala naše rodina, když zrovna nezávodil," říká.

Děj seriálu má začít v době, kdy Senna odcestoval z Brazílie do Velké Británie a absolvoval svou první sezonu ve Formuli Ford 1600 (1981). Vyvrcholit by série měla Sennovou tragickou smrtí při Velké ceně San Marina 1994.

Tvůrci spolupracovali na seriálu se Sennovou rodinou. Ta jim poskytla i informace ze svého soukromí. Projekt se nezaměří pouze na Sennovu závodní kariéru, ale také na jeho osobnost a mezilidské vztahy. Seriál poběží na Netflixu, který v současnosti patří mezi nejpopulárnější streamovací služby.

"Dozvíte se toho mnoho, současně i to, co ví jen pár lidí. Celá naše rodina do toho dá vše. Chceme, aby to bylo opravdu něco, co si budou pamatovat generace," uvedla před časem Viviane Sennová.

Zdroj: Netflix, FORMULE.cz, úvodní foto: Netflix