Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Erik Janiš musí zlepšit kvalifikace

Erik Janiš musí zlepšit kvalifikace

V nich má podle šéfa týmu i svých vlastních slov největší rezervy.

Erik Janiš, toho času druhý nejlepší nováček v evropském šampionátu F3, přiznal, že pokud chce výrazněji promluvit do výsledkových listin, musí zlepšit své výkonny v kvalifikacích.

"Veškeré mé soustředění nasměruji na páteční kvalifikaci. Dosud se mi v měřených trénincích moc nedařilo a musím to napravit," bilancuje Janiš v půli sezony. 

"V závodech jsem schopen jezdit rychle a vyrovnaně, jenže v tak nabité konkurenci to nemůže stačit. Důležité je být vepředu už na startovním roštu, abych potom svou rychlost v závodech dokázal přetavit i v dobré výsledky v absolutním pořadí.“

Jeho slova potvrzuje i šéf týmu Peter Mücke. "Erik je velmi dobrý závodník, jeho časy během závodů patří stabilně mezi nejlepších šest pilotů, což je na úvodní sezonu vynikající."

"Musíme ale zlepšit kvalifikaci, aby Erik vyrážel do závodů z pozic, které mohou přinést body. Doufám, že se nám to podaří již o tomto víkendu."

Už na konci týdne totiž čeká Janiše další dvojzávod v rámci podniku DTM. Seriál zavítá do pohoří Eifel na legendární Nürburgring.