Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Organizátoři v Singapuru plánují úpravu okruhu

Organizátoři v Singapuru plánují úpravu okruhu

Změn dozná povrch tratě a tvar některých zatáček.

Loňská premiéra formule 1 pod umělým osvětlením, Velká cena Singapuru, byla jezdci, týmy i diváky hodnocena jako velice zdařilá. Organizátoři ale neusínají na vavřínech a chtějí tamní okruh do letošního závodu ještě vylepšit.

I přes celkově skvělý dojem první noční velké ceny přišla ke slovu kritika, jezdci si stěžovali na velice nerovný povrch, kvůli kterému týmy musely přistoupit k drastickým změnám v nastavení.

Organizátoři se proto rozhodli, že s hrbolatostí okruhu do příštího roku něco udělají. Mimo to pak také změny dozná i kritizovaná šikana s vysokými obrubníky, kde loni v tréninku havaroval Giancarlo Fisichella a v závodě své ferrari rozbil Kimi Räikkönen.

Přebudování by se měl dočkat i úsek úvodních tří zatáček, které budou vytvarovány jinak, aby se zlepšily možnosti k předjíždění.

Předseda závodu Colin Syn řekl: "Upravujeme zatáčky jedna, dvě a tři, protože chceme, aby měli jezdci letos více možností k předjíždění. Také chceme omezit nerovnosti a vyhladit okruh. Takové budou změny pro příští rok, abychom závod udělali ještě lepším, než byl ten loňský."