Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Richards přestal usilovat o koupi Hondy

Richards přestal usilovat o koupi Hondy

Okolnosti v tuto chvíli nejsou příznivé.

David Richards, donedávna jeden z nejvážnějších zájemců o koupi týmu formule 1 po Hondě, ukončil v tomto případu své snažení.

Podle jeho slov ve formuli 1 aktuálně nepanují podmínky vhodné pro jeho návrat. Šéf Prodrivu říká, že i přes výrazné snižování nákladů týmy platí nesmyslné sumy za svůj provoz, navíc dopad úsporných opatření prý pocítíme až v roce 2010.

"Vše, co mohu říci je to, že mám velmi jasno v tom, že bych zvažoval návrat nebo se zapojil do formule 1 až tehdy, kdybych cítil, že budeme konkurenceschopní. A nikdo neočekává, že vyhraje už ve svém prvním roce ve formuli 1.

Musí to být také finančně životaschopné. Čekáte, že budete hodně investovat, ale také čekáte, že to bude fungovat. Já jednoduše osobně cítím, že je současné prostředí nestálé.

Proces snižování nákladů ještě neukázal svůj plný přínos a nemyslím si, že do roku 2010 uvidíme jejich celkový efekt. Týmy stále platí příliš mnoho, což je neudržitelné. Proto se stále ptám, jestli je ten správný čas pro návrat."

Richards také tvrdí, že změny ve snaze snížit náklady ve formuli 1 jsou příliš malé.

"Abych byl upřímný, tyto změny se mi zdají skromné. Když chcete něco změnit a máte udělat radikální krok, abyste se vrátili na snesitelnou úroveň, musíte to udělat najednou, jeden velice rychlý zásah a jdete zase dál. Neděláte to natisíckrát.

Myslím, že si stále ještě spousta lidí neuvědomila, jak je situace špatná. Pokud se formule 1 nepřiblíží fanouškům a nevrátí se nohama na zem, obávám se o její budoucnost."

Richards dodal, že pro něho není motivací překonat druhé místo v Poháru konstruktérů, kterého dosáhl v roce 2004 s týmem B.A.R a pokud se vrátí do formule 1, bude jeho rozhodnutí čistě obchodní.