Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sauto.cz Racing Team se v Mostě pokusí o vítězný hattrick

Sauto.cz Racing Team se v Mostě pokusí o vítězný hattrick

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů.

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 pokračuje o nadcházejícím víkendu (5. až 7. června) třetím podnikem v Mostě. Sauto.cz Racing Team tentokrát čeká netradičně bohatý program, který čítá hned tři závody: jeden vytrvalostní a dva sprinty. K hlavním favoritům na vítězství budou opět patřit modro-černo-stříbrné vozy Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM, které letos ještě nezakusily hořkost porážky. Týden před startem letošního ročníku závodu 24 hodin Le Mans budou znovu oporami týmu při sobotní tříhodinovce Tomáš Enge a Stefan Mücke, kteří budou o sedm dní později ve Francii bojovat s továrním prototypem Aston Martin LMP1 o příčky nejvyšší.

MMČR v závodech automobilů na okruzích Divize 4 se do Mostu vrací podruhé v krátké době. Při předchozím podniku, který se na severočeském autodromu uskutečnil před třemi týdny, Sauto.cz Racing Team suverénně vládl. Posádka Charouz, Enge, Mücke zvítězila v sobotním vytrvalostním závodě, Antonín Charouz pak potvrdil letošní neporazitelnost týmu v nedělním sprintu. Stefan Mücke navíc ozdobil výkon týmu překonáním dosavadního rekordu mosteckého autodromu, když v kvalifikaci dosáhl času 1:25,610 min.

Tentokrát se v Mostě začne o body do hodnocení šampionátu bojovat už v pátek, kdy je na programu první ze dvou sprintů vypsaných na třináct kol. V sobotu následuje tradiční vytrvalostní závod, víkend pak uzavře nedělní sprint. Sauto.cz Racing Team samozřejmě hodlá využít ojedinělé příležitosti a pokusí se vybojovat cenný hattrick. Zatímco na startu obou sprintů se za volantem Mercedesu představí vedoucí muž průběžného hodnocení MMČR D4 Antonín Charouz, v průběhu sobotní tříhodinovky se bude pražský jezdec za volantem střídat s Tomášem Engem a Stefanem Mückem.

Do sobotního tříhodinového závodu nastoupí s Lamborghini Gallardo Evo také Milan a Jan Urbanové, jimž se v Mostě v květnu velice dařilo. Společně vybojovali páté místo v celkovém pořadí tříhodinovky a prvně jmenovaný navíc v neděli dosáhl životního výsledku třetím místem v hodnocení sprintu D4 nad 2000 ccm. Tentokrát je v sestavě pro vytrvalostní závod doplní Petr Charouz., který s bratry Urbanovými vybojoval sedmé místo absolutně při úvodním závodě letošní sezony v Brně. Posádku doplní ještě německý jezdec Michael Scheublein, jenž před třemi týdny bojoval v rámci premiérového podniku Lamborghini Super Trofeo v barvách týmu Lamborghini Racing Eastern Europe v italské Adrii společně s Erikem Janišem. Sestavu Sauto.cz Racing Teamu doplní ještě Robert Hordossy, Andrej Barčák a Antonín Blažek jun., kteří se s Fordem Fiestou zúčastní sobotní tříhodinovky. Antonín Blažek se s Volkswagenem Polo představí také ve sprintech do 2000 ccm.

Tomáš Enge: "V posledních dnech jsem v jednom kole, ale do Mostu se samozřejmě těším. Týden před startem čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans to pro nás bude příjemná rozcvička, i když samozřejmě jedeme s odlišným vozem a v odlišné konkurenci. Princip je ale stejný: musíme se vyrovnat s větším provozem na trati a delší dobu udržet stoprocentní koncentraci."

Stefan Mücke: "Minule se nám v Mostě dařilo a určitě i tentokrát chceme bojovat o vítězství. Uvidíme, jak těsný bude tentokrát náš souboj s Audi. Nevím, jestli je možné pomýšlet na překonání rekordu, který jsme ustanovili při předchozím podniku. Před třemi týdny panovaly ideální podmínky: na trati byl malý provoz a optimální byla také teplota vzduchu a tratě. Pro nás s Tomášem bude sobotní tříhodinovka dobrou přípravou na Le Mans. Velice se těším, protože se do Mostu vždy rád vracím."

Petr Charouz: "Delší dobu jsem nezávodil, proto se do Mostu moc těším. Vytrvalostní závod pojedu s Lamborghini Gallardo, které dobře znám, proto doufám, že se nám bude znovu dařit. Snad se nám podaří atakovat medailové pozice. V Mostě si ve sprintech vyzkouším také pohárové Gallardo a jsem na něj samozřejmě velice zvědavý."

Michael Scheublein: "Do Mostu se velice těším, i když mířím zcela do neznáma. V Čechách jsem ještě nikdy nezávodil, takže neznám trať, ani konkurenci. Před dvěma týdny jsem si v italské Adrii poprvé vyzkoušel Lamborghini Gallardo Coupé FL GTR a společně s Erikem Janišem jsme dvakrát vybojovali druhé místo v rámci úvodního podniku Lamborghini Super Trofeo. Loni jsem závodil v Mini Challenge, proto jsem z Gallarda nadšený. Je to něco úplně jiného. Doufám, že se mi bude dařit i v Mostě."