Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sauto.cz Racing Team suverénně ovládl nedělní sprint

Sauto.cz Racing Team suverénně ovládl nedělní sprint

Mezinárodního mistrovství České republiky v Mostě.

Sauto.cz Racing Team si z Mostu, kde se o tomto víkendu uskutečnil třetí podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4, odváží dva zlaté a jeden stříbrný pohár za umístění v absolutním pořadí jednotlivých závodů. Před druhou polovinou sezony navíc vévodí všem tabulkám šampionátu. Antonín Charouz vede v celkovém hodnocení Divize 4, v klasifikaci vytrvalostních závodů i v hodnocení sprintů. Sauto.cz Racing Teamu navíc patří první místo v poháru týmů.

Neděle 7. června 2009 patřila na mosteckém autodromu sprintům Divize 4 a Sauto.cz Racing Team sbíral úspěchy v nejsilnější i nejslabší třídě. V závodě Divize 4 nad 2000 ccm se po startu z první řady ujal vedení Antonín Charouz s vozem Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM a okamžitě začal ujíždět všem soupeřům. Po třinácti kolech projel pod šachovnicovou vlajkou s více než minutovým náskokem před nejbližším z pronásledovatelů.

Antonín Charouz: "Už dopoledne jsme v kvalifikaci zjistili, že trať byla po včerejším dešti stále ještě mokrá a to platilo i při odpoledním závodě, před jehož startem opět lehce sprchlo. Dnes jsme tu neměli žádnou přímou konkurenci, proto jsem jel v klidu, hlídal jsem si svou pozici a jel si pro důležité body. Děkuji celému týmu za výbornou práci, kterou po celý víkend odváděl."

Ve sprintu Divize 4 do 2000 ccm si dobře vedl také Antonín Blažek s Volkswagenem Polo, jenž zvítězil v hodnocení třídy do 1400 ccm a s přehledem tak vede hodnocení šampionátu v této kategorii.

MMČR v závodech automobilů na okruzích Divize 4 nyní čeká dvouměsíční letní přestávka. Šampionát pokračuje čtvrtým podnikem až ve dnech 7. až 9. srpna, kdy se domácí okruhářská špička sejde znovu v Mostě.