Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Valentio Rossi znovu usedne za volant Ferrari

Valentio Rossi znovu usedne za volant Ferrari

Kvůli přísnějším pravidlům ale nepůjde o aktuální model.

Šampion MotoGP Valentino Rossi se opět sveze s monopostem formule 1 týmu Ferrari. Tuto příležitost si vysloužil za zisk již devátého titulu na dvou kolech.

Rossi již v minulosti s vozem Ferrari jezdil. Poprvé v roce 2006, kdy dokonce uvažoval o možném přestupu na čtyři kola, druhé svezení pak přišlo v roce 2008, kdy byl také odměněn za zisk titulu v MotoGP.

Tentokrát se ale italský fenomén bude muset spokojit se starším modelem, neboť současná pravidla velmi striktně omezují testování. To potvrzuje i fakt, že Michael Schumacher, který se letos vrací do formule 1, nyní musel jezdit s vozem doprovodné série GP2.

Ke slovu se tak dostane některý ze starších modelů z klientského oddělení Ferrari, které o ně pečuje.

Šéf týmu Ferrari, Stefano Domenicali, řekl: "Mohu potvrdit, že Valentino, jak jsme potvrdili v loňském roce, kdy získal mistrovský titul, bude testovat historické Ferrari v Barceloně 20. a 21. ledna. Jak Valentino ví, poté se budeme soustředit na naše cíle pro sezónu 2010."

Ačkoliv Rossi říká, že obě jeho dosavadní jízdy s monopostem Ferrari měly pouze zábavní účel a že nemá v plánu přestoupit do formule 1, Domenicali věří, že by mohl být kandidátem na post třetího jezdce, pokud by týmy mohly nasazovat třetí vůz.

"Pilot jak Valentino, pokud by měl zájem, by mohl být spojen s tímto typem projektu," řekl Domenicali.

Šéf Ferrari také dodal, že by rád nabídl svezení i jiné hvězdě MotoGP, jezdci Ducati Caseymu Stonerovi. Australan má o závodění na čtyřech kolech zájem, i když naznačil, že by rád zkusil především australská monstra V8 Supercars.

"Slyšel jsem, že se bude soustředit na sezónu (MotoGP), ale že by rád více poznal svět aut a formule 1, takže uvidíme," odpověděl Domenicali na otázku, proč Ferrari dává přednost Rossimu před Stonerem, který je členem týmu Ducati.

"Nehledě na to, že je to mimo mou kompetenci, hlavním cílem Caseyho a Ducati je vyhrát letos šampionátu. Potom se uvidí."