Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: "Ferrari s Rossim akorát ztrácí čas."

Alonso: "Ferrari s Rossim akorát ztrácí čas."

Což je dobré, protože není čas na přípravu.

Komentáře Fernanda Alonsa coby novopečeného mistra světa nabraly z pohledu médií na důležitosti. Španěl, který se loni stal nejmladším mistrem světa, se vyjádřil na adresu šampiona MotoGP Valentina Rossiho. V krátké době již podruhé.

Španěla nijak neoslňuje, jak se Rossi pokouší najít se na čtyřech kolech. Upřesnil, že jej vlastně těší, že jezdí pro Ferrari, protože to znamená, že stáj z Maranella nemá čas na testování.

"Jsem rád, že Rossi testuje s Ferrari, protože to znamená, že přichází o drahocený čas potřebný pro přípravu auta," řekl Alonso. "Jen ať ho nechají jezdit. Bude to dobré, poněvadž se zvýší zájem médií.

Dokud ho neuvidíme v závodě, nepoznáme jeho skutečný potencionál, bezpochyby by to pro něj ale bylo těžké. Možná by mohl dojíždět pátý, nebo se dokonce sem tam dostat na stupně vítězů, ale to bych zvládl na motorce taky, kdybych měl trochu času se na ní připravovat."

Fernando Alonso se již 10. února vyjádřil na Rossiho adresu s tím, že si nemyslím, že by byl Ital schopen ve formuli 1 vyhrát.

"Upřímně si myslím, že ne," odpověděl tenkrát na otázku rádia Cadena SER, zda má Rossi šanci ve formuli 1 vyhrát.

"Minulý týden s námi jezdil, ale měl jiný motor. Je to jako kdybych já jezdil na motorkách: mohl bych si to užít, vyzkoušet, ale neměl bych šanci porazit Daniho Pedrosu. Nemohu porazit lidi, kteří jezdili na mini-biku když jim byly tři."

O Rossim se vážně spekuluje jako o možném náhradníkovi Michaela Schumachera ve Ferrari příští rok.