Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Když jsem byl druhý, byla pohřební nálada

Když jsem byl druhý, byla pohřební nálada

Alonsa překvapují nízké nároky Ferrari.

Španěl Carlos Sainz byl minulý víkend v Monaku druhý a Ferrari to docela potěšilo. Mluvilo se o dobrém týmovém výkonu, který by bylo dobře zopakovat častěji. Jiný španělský závodník poukázal na to, že když on závodil za Ferrari, druhé místo bylo velkým zklamáním.

"Vzpomínám si, jak jsem před pěti, možná šesti lety byl na stupních vítězů asi desetkrát za rok a po druhém místě byla na tiskovce vždycky nálada jako na pohřbu," řekl Fernando Alonso, který do Ferrari přišel jako vícenásobný šampion, závodil za něj půl desetiletí, ale vysněný titul v červeném voze nikdy nezískal, což je příběh hodně podobný tomu, který si do životopisu nedávno připsal Sebastian Vettel.

"Všichni se ptali, kdy konečně vyhraji. A teď? Na stupních vítězů jsme stáli 97krát! Tak si teď říkám, že jsem tehdy neviděl jejich skutečnou hodnotu."

VC Singapuru - Ferrari - Fernando Alonso

Za Alonsových časů se účast na pódiové ceremonii ve Ferrari moc neoslavovala. Foto: Ferrari

Alonso možná chtěl poukázat na to, že pro velký tým je pohodlnější mít dva mladé jezdce a radovat se z jejich prvních úspěchů než tam mít vícenásobného šampiona s vyššími nároky. Co se jeho závodu týče, dojel na třináctém místě. Ve voze Alpine měl mít nainstalovaný nový posilovač řízení, který mu umožní lépe cítit vůz, jenže došlo ke zdržení a nový posilovač otestuje až ve Francii.

Zdroj: Motorsport, grandprix, úvodní foto: Ferrari