Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari představilo vůz pro sezónu 2010

Ferrari představilo vůz pro sezónu 2010

Maranellský monopost ponese označení F10.

Ferrari ve čtvrtek dopoledne jako první tým ve startovním poli odhalilo svůj monopost pro sezónu 2010 nesoucí označení F10.

Vůz je výsledkem několikaměsíční designerské práce, potom co se Ferrari již během sezóny 2009 rozhodlo přerušit vývoj a soustředit se na vůz pro ročník 2010.

Maranellský tým v roce 2009 vyhrál pouze jediný závod a skončil čtvrtý v poháru konstruktérů za týmy Brawn GP, Red Bull a McLaren.

Nicméně Ferrari pevně věří, že je nové F10 dokáže vrátit zpět na vrchol. Za jeho volant usednou dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso a vicemistr z roku 2007 Felipe Massa.

"Tento ročník pro nás bude velmi důležitý," řekl šéf týmu Stefano Domenicali. "Minulý rok nebyl z různých důvodů příliš pozitivní, o to víc jsme se snažili, aby byl tento vůz konkurenceschopný - a takový je vůz, který si Ferrari zaslouží.

Dále máme dva nové jezdce. Proč dva? Fernando Alonso, dvojnásobný šampion a věříme, že jednou i trojnásobný, již nyní patří mezi velké šampiony formule 1 a pro něj i pro nás je velmi důležité, že chce uspět a my chceme opět ukázat, co znamená v naší stáji týmové pojetí.

No a pak Felipe, mluvíme o nové verzi Felipeho, po tak dramatickém roce, který zažil, po nehodě v Maďarsku a tak fantastické sezóně, Felipe má všechny vklady, aby ukázal, že je velmi úspěšným jedincem. Může ukázat nový začátek své cesty, která byla přerušena v Maďarsku. Hodně štěstí jim oběma."

Massa měl být ve čtvrtek odpoledne prvním jezdcem, který se chopí jízdy nového F10 na okruhu ve Fioranu. Ferrari však plánovanou jízdu odložilo kvůli špatnému počasí, okruh ve Fioranu má být pokryt ledem. Demonstrační jízda se tak uskuteční, až jakmile to podmínky na trati dovolí.