Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Překvapení! Justin Wilson přechází k Dreyer & Reinbold Racing

Překvapení! Justin Wilson přechází k Dreyer & Reinbold Racing

S Wilsonem odchází od Dale Coyna i sponzor Z-Line Designs

Ještě před pár dny vítal majitel stejnojmenné stáje Dale Coyne nového partnera, kterým se stali Boys Scouts of America a prohlašoval, že v následující sezóně bude nasazovat dva vozy. Jeden sponzorovaný skauty a druhý společností Z-line Designs, se kterou Coyne spolupracoval posledních dva roky. Ve voze č. 18 sponzorovaném Z-line Designs měl nadále závodit Brit Justin Wilson, který pro Coyna získal loni historické první vítězství. Ale najednou je všechno úplně jinak.
Stáj Dreyer & Reinbold Racing vlastněná Robbiem Buhlem a Dennisem Reinboldem dnes oznámila jezdeckou sestavu pro sezónu 2010. Podle očekávání u týmu zůstává Brit Mike Conway, jeho krajan Justin Wilson se k Buhlovi a Reinboldovi stěhuje společně s nábytkářskou společností Z-line Designs.
Nabízí se otázka, jestli přestup Wilsona k DRR byl zapříčiněn přechodem jeho loňského sponzora, nebo naopak jestli díky přestupu Wilsona k sobě přetáhli DRR i Z-line Designs.
„Očividně, jsem velmi nadšen z příchodu k Dreyer & Reinbold Racing,“ píše v tiskovém prohlášení 32-letý Brit, „Myslí, že je to skvělý tým a líbí se mi směr, kterým se DRR vydával. Udělali v zimě spoustu práce a to je velmi povzbuzující. Myslím, že budeme velmi konkurenceschopní a mým cílem je vyhrát mistrovství. To se může zdát trošku přehnané, ale cítím, že máme velmi dobrou šanci a jsem připraven vyhrát nějaké závody. Zároveň myslím, že je skvělé, že Z-line Designs si vybrali Dreyer & Reinbold Racing a opravdu se těším, že s nimi budu druhý rok spolupracovat. Bude to dobrá sezóna."
Wilson bude pilotovat vůz číslo 22. Tradiční osmnáctka, kterou Z-line sponzoruje i v NASCAR Nationwide zřejmě zůstala zamluvená u Dale Coyne Racing. Coyne by tento vůz mohl využít alespoň při některých závodech společně s číslem 19. Jezdecké složení měl Coyne oznámit „na konci ledna“.
Dlužno dodat, že k přestupu Z-line a Wilsona k DRR se Coyne postavil skutečně gentlemansky. Okamžitě, co vyšla na stránkách DRR zpráva o Wilsonově angažmá, vydal Coynův tým prohlášení, ve kterém se mimo jiné píše:
„Chtěl bych osobně poděkovat Jimovi a Monice Sextonovým ze Z-Line Designs za jejich podporu v posledních dvou letech. Nové partnerství a mediální hledisko budou skvělou příležitostí pro Z-Line a jejich nové partnery Charter Communications (společnost poskytující telekomunikační služby, internet a kabelovou televizi, jeden ze sponzorů DRR – poz. red.) a Dreyer & Reinbold Racing.“
Coyne v prohlášení nezapomněl zmínit i Wilsona: „A chtěl bych také poděkovat Justinovi Wilsonovi za jeho příspěvek a úsilí v minulém roce. Bylo to svkělé, získat loni s Justinem naše první vítězství ve Watkins Glen. Také, přejeme mu vše nejlepší a víme, že bude skvělým vyslancem Z-Line Designs.“