Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bartels si vybojoval nejlepší pozici pro nedělní klání

Bartels si vybojoval nejlepší pozici pro nedělní klání

Enge nedojel, ani Salaquardovi se nedařilo.

Krátce před startem skropil dráhu krátký, ale vydatný déšť. Zdánlivě klidný start se neobešel bez trestu. Enge musel opustit páté místo po vydařeném startu kvůli technickým problémům. Nadějné výsledky Salaquardy z pátečních tréninků se nepodařilo zužitkovat ani v kvalifikačním závodě.

Ani tento víkend nebyl kompletní tým Sunred, který do závodu nakonec nenastoupil ani s druhým vozem. Ten byl tentokrát vyveden v bílém provedení. Dopolední kvalifikace probíhala na dráze pokropené nočním deštěm. Do bojů nezasáhl pouze ruský tým, když Zuber musel vystoupit z připraveného vozu. Její výsledky naleznete zobrazeny na tomto odkazu Zde.

Ještě před startem se měnilo pořadí na roštu. Radost nejrychlejší dvojice Halliday/Parisy měla krátkého trvání. Přejetí bílé čáry na výjezdu z boxů v poslední části kvalifikační části neuniklo komisařům, kteří potrestali posádku poklesem o tři místa. Navíc chyběl i jediný ford španělského týmu.

Do závodu nejlépe odstartoval druhý Kox, který se udržel ve vedení před Jarvisem celých 14 kol. Pak si musel odpykat trest průjezdu boxy za ulitý start. Čtvrtá řada na startu byla šťastná jak pro Bassenga (postoupil o čtyři místa), tak pro Engeho, který si polepšil jen o tři pozice. Trápení potrestaného Parisyho se ještě prohloubilo po propadu ze čtvrtého na šesté a později sedmé místo. První kolo se nevyvedlo ani zkušenému Ortellimu ( z 5. na 9.).

Pořadí se měnilo nejen v soubojích, ale v devátém kole i po technických problémech Engeho lamborghini. Dvě kola předtím byl prvním odpadlíkem Wei, ten však uzavíral celé pole.

V patnáctém kole spolu s Koxem zavítal do boxů Salaquarda, což nevěstilo nic dobrého. Čas na zastávky nastal až o dvě kola později, Vilander tak měl již kolo ztráty na soupeře. Nevedlo se ani nejúspěšnější stáji z Nogara, když Jarvis předal Vanthoorovi vůz ve vedení, ten zamířil do boxů o čtyři kola později podruhé. Znovu se naskytl pohled na dvojici audi v závěsu, tentokráte to bylo pouze na jedenáctém (Vanthoor) a dvanáctém místě (Stippler).

Na čele jezdil Winkelhock (místo Bassenga), ale po technických problémech si německá dvojice musela nechat zajít chuť na zopakování loňského úspěchu. Vedení převzal Bartels, který jej těsně uhájil před Jägerem již po ujetí 36 kol.

p.
 Posádka  Tým
Čas/Ztráta
1. 
 M.Bartels/Y.Buurman  Vita4One Racing Team
1:00:41.928 
2. 
 T.Jäger/N.Pastorelli  All-Inkl.com Münnich MS
+ 0.567 
3. 
 M.Halliday/M.Parisy  Exim Bank Team China
+ 20.578 
4. 
 F.Makowiecki/S.Dusseldorp  Hexis Racing
+ 21.119 
5. 
 N.Mayr-Melnhof/M.Lauda  Vita4One Racing Team
+ 21.462 
6. 
 M.Winkelhock/M.Basseng  All-Inkl.com Münnich MS
+ 25.785 
7. 
 E.Ide/F.Castellacci  AF Corse
+ 41.336 
8. 
 D.O´Young/P.Kox  Reiter Engineering
+ 49.829 
9. 
 M.Martin/A.Vasilyev  Valmon Rac. Team Russia
+ 1:03.752 
10. 
 G.Demoustier/A.Parente  Hexis Racing
+ 1:09.961 
11. 
 F.Stippler/O.Jarvis  Belgian Audi Club WRT
+ 1:10.255 
12. 
 L.Vanthoor/S.Ortelli  Belgian Audi Club WRT
+ 1:39.328 
13. 
 T.Vilander/F.Salaquarda  AF Corse
+ 1 kolo 
14. 
 A.Zuber/S.Afanasyev  Valmon Rac. Team Russia
+ 18 kol 
15. 
 A.von Thurn Taxis/T.Enge  Reiter Engineering
+ 27 kol 
16. 
 B.Lariche/R.Wei  Exim Bank Team China
+ 29 kol 

Posun startu nedělního závodu

Program nedělního odpoledne začíná Zde v 14,00 informacemi o probíhajícím víkendu a sestřihem kvalifikačního závodu. Okno se zobrazením vysílání se objevuje až po načtení stránky v čase blížícího se přenosu – není na samostatné stránce, jako v předchozích dvou letech.

Zahájení přímého přenosu hlavního závodu můžete sledovat od 14,30 středoevropského času, start do zahřívacího kola proběhne v 14,40. Na komentátorském stanovišti je Jack Nichols a John Watson. V boxech zpovídá účastníky Hailey Coxon.

Doplňující informace o GT1

Formule.cz Zde

Odkaz na článek se souhrnem základních informací o MS GT. Jeho součástí je kalendář šampionátu, účastníci a jejich technika a jezdecké obsazení. Dále zde naleznete odkazy k článkům s doplňujícími údaji, zpravodajskými souhrny anebo technikou uveřejněných na zdejších stránkách. Jsou zde také odkazy na jiné zajímavé stránky zabývající se závody třídy GT1.