Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vita4One Team Italy míří do Spa-Francorchamps

Vita4One Team Italy míří do Spa-Francorchamps

Součástí ambiciózní posádky italské stáje bude Filip Salaquarda.

Vita4one team Italy oznámil jezdecké složení pro čtyřiadvacetihodinovku ve Spa-Francorchamps 24. - 27. července, která je čtvrtým podnikem Blancpain Endurance Series 2012.

Posádku Ferrari 458 Italia GT3 se startovním číslem 57 bude tvořit vedoucí trojice průběžného pořadí kategorie Pro-Am Eugenio Amos (ITA), Alessandro Bonacini (ITA) a Giacomo Petrobelli (ITA) doplněná o Jonathana Hirschiho (SWI). Ve Ferrari se startovním číslem 58 se budou střídat Filip Salaquarda (CZE), Michael Lyons (GBR), Alessandro Bonetti (ITA) a Andrea Ceccato (ITA).

Osmadvacetiletý Filip Salaquarda v letošní sezóně závodí v mistrovství světa FIA GT1 a má na svém kontě jedno vítězství a dvě další umístění na stupních vítězů. Na konci loňské sezóny se objevil v závodech Blancpain Endurance Series a dokázal rovněž vystoupit na stupně vítězů. Filipova kariéra v monopostech má rovněž několik výrazných výsledků, dva roky závodil ve World Series by Renault FR3.5, dva roky v F3 Euro Series, odjel několik závodů v českém týmu A1 Grand Prix, v Superleague Formula a v roce 2005 stál na startu prestižní Macau Grand Prix.

Filip Salaquarda: „Na závod ve Spa-Francorchamps se moc těším, je to moje první čtyřiadvacetihodinovka! Auto i trať znám, máme celkem dobře poskládanou posádku, jsme čtyři stříbrní piloti, tak jsem docela zvědav, co takový závod obnáší. Naším cílem je být na stupních vítězů v kategorii Pro-Am.“