Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Simona de Silvestro pojede minimálně další dva závody

Simona de Silvestro pojede minimálně další dva závody

Představí se už tento víkend v Louisianě a při Indy500.

Švýcarská závodnice Simona de Silvestro má jisté minimálně dva další starty v letošním ročníku Verizon IndyCar Series. Tým Andretti Autosport ji nejprve minulý týden potvrdil v letošním ročníku Indy500, v úterý ji zapsal i na startovní listinu nedělního závodu IndyCar na okruhu NOLA Motorsports Park v Louisianě.

V Indianapolisu usedne populární Švýcarka do bílooranžového vozu sponzorovaného společností TE Connectivity se startovním číslem 29. Vůz číslo 25, který De Silvestro řídila v St. Petersburgu a který bude řídit v Louisianě, dostane v Indianapolisu Justin Wilson, kterého tým Andretti Autosport potvrdil již dříve. Andretti tak bude mít v Indianapolisu minimálně pět vozů. Wilson absolvuje oba závody v Indianapolisu, tedy velkou cenu na okruhu, tak pětistovku na oválu, De Silvestro zatím tým potvrdil pouze na závod na oválu.

„Jsem moc nadšená, že budu v letošní Indy500 reprezentovat TE Connectivity,“ řekla De Silvestro. Je to skutečně skvělé, že se se mnou spojili v mé snaze uspět v Indy500. Jejich technologické zázemí mému vozu Honda IndyCar pomůže. Určitě to pro mě bude jedna z doposud nejlepších možností vyhrát během měsíce května. Opravdu se těším na závodění ve voze 29 TE Connectivity.“

Tým Andretti Autosport obhajuje vítězství ve slavném závodě, vloni se totiž radoval Ryan Hunter-Reay. Marco Andretti vloni dojel na třetím místě před Carlosem Muňozem. Za tým startoval také Kurt Busch, který se při své premiéře v IndyCar umístil na šestém místě. Švýcarka se v Indianapolisu představí popáté, doposud nejlépe skončila při svém prvním startu, když závod dokončila na 14. místě.

„Je skvělé dostat další příležitost v autě a zlepšit vše, co jsme se v St. Petersburgu naučili,“ řekla Švýcarka o svém startu v Louisianě. „Opravdu se těším, že budu moci se všemi zase spolupracovat. A doufám, že budeme mít lepší závod. Jsem opravdu vděčná za vše co Michael (Andretti) a všichni u Andretti Autosport udělali pro to, abych tu mohla být.“.