Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Indianapolisu nebudou chybět ani Wilson a Hildebrand

V Indianapolisu nebudou chybět ani Wilson a Hildebrand

Oba se mohou těšit jak na Velkou cenu, tak na Indy500.

Další dvě jména přibyla v posledních dnech na startovní listinu obou závodů IndyCar v Indianapolisu. Jak během Velké ceny, tak během Indy500 se představí Justin Wilson (Andretti Autosport) a JR Hildebrand (CFH Racing). Týmy pro ně v obou případech nasadí extra vůz.

Wilson se připojí k Andrettiho stáji a představí se po boku Marca Andrettiho, Carlose Muňoze, Ryana Hunter-Reaye a při pětistovce také Simony de Silvestro. Hildebranda uvidíme závodit společně s Josefem Newgardenem a na okruhu s Lucou Filippim a na oválu s Edem Carpenterem.

„Jsem nadšený, že se připojím k Andretti Autosport,“ řekl Justin Wilson. „Je to pro mě skvělá příležitost, měl by to být silný program. Těším se, že bude dál pokračovat můj vztah s Hondou a že budu pracovat s Ryanem, Carlosem a Marcem (zpráva vyšla předtím, než tým potvrdil také Simonu de Silvestro, poz. red.). Děkuji Michaelovi, že mě vzal na palubu a dal mi tuhle velkou šanci. Vím, že tým má vše potřebné na to, aby si vedl dobře. Takže opravdu věřím, že tahle skupina může letos něco dokázat.“

Wilson v Indianapolisu startoval už sedmkrát. Nejlépe se mu vedlo před dvěma lety, kdy závod dokončil na pátém místě. To JR Hildebrand absolvoval ve Staré cihelně čtyři závody. A hned v tom prvním se mohl radovat z vítězství, ale v poslední zatáčce posledního kola nezvládl svůj vůz a vrazil do zdi. Cílem se jeho poškozený monopost propotácel na druhém místě za Danem Wheldonem.

„Spolupráce s Edem (Carpenterem) byla v loni skutečně skvělá a před sezónou jsem měl možnost trochu potestovat s Josefem (Newgardenem). Oba jsme si skvěle rozuměli,“ řekl Hildebrand. „Očekávám, že náš vzájemný vztah bude produktivní a že si spolu budeme výborně rozumět. To je strašně důležité, zvlášť při Pětistovce, kde je spousta tréninků, kvalifikace je velmi náročná a my navíc budeme mít nové aerolity. Proto potřebujete každý ždibíček rychlosti, který můžete z auta dostat, jak během kvalifikace, tak v závodní den. A my můžeme k dosažení tohoto cíle spolupracovat.“

Blízko startu v Indy500 je i veterán Alex Tagliani. O jeho služby usiluje tým KVSH Racing, byť by se na jeho startu mohl podílet i nějaký další tým. Podobný program připravuje stáj Kevina Kalkhovena a Jimmyho Vassera i pro Bryana Clausona. Na jeho voze bude spolupracovat s týmem Jonathan Byrd´s Racing.