Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rocky Moran Jr. se zranil a v Long Beach nepojede

Rocky Moran Jr. se zranil a v Long Beach nepojede

Coyne jej nahradil Conorem Dalym.

Američan Rocky Moran Jr. přišel o svojí životní šanci závodit ve Verizon IndyCar Series. Tým Dale Coyne Racing jej tento víkend posadil do vozu, který v úvodních dvou závodech řídil Carlos Huertas. Ale Morgan si v jednom z tréninků zranil prst tak, že rentgen ukázal, že se jedná o zlomeninu. A to Dale Coyne musel náhradníka znovu nahradit, tentokrát ukázal na Conora Dalyho.

 „Je smůla, že si Rocky takhle zlomil palec. No ale proto si svoje věci beru na každý závodní víkend, proto tu jsem a proto jsem připraven,“ řekl Daly. „Nemohu Daleovi dostatečně poděkovat, že mi zavolal. Je skvělé dostat šanci tu být, odjet nějaká kola a dostat se do hry. Uvidíme, co se stane, ale jsem za tu příležitost vděčný.“

Daly, bývalý pilot Indy Lights, GP3 nebo GP2, měl slušně rozjetou kariéru už před 3 lety, ale po dominantním vítězství v šampionátu Star Mazda se rozhodl odejít do Evropy. Tři roky startoval v GP3, vloni odjel skoro celou sezónu v GP2. V roce 2011 získal v Long Beach své jediné vítězství v Indy Lights. Po tomto závodě přešel do GP3.

S vozem IndyCar už jisté zkušenosti má, před dvěma lety startoval s týmem A.J. Foyta v Indy500. Od začátku sezóny navíc během závodních víkendů jezdí s dvousedadlovou formulí, takže měl už v pátek možnost se s tratí v Long Beach seznámit. Navíc jej před kvalifikací čeká ještě jeden trénink.

„Nečekáme, že tu obrátíme svět naruby,“ řekl Daly. „Jsme tu, abychom se učili. Alespoň už jsem byl během víkendu na dráze. Tak bych měl být připraven a jsem z toho nadšený. Vždycky jsem chtěl závodit na městském okruhu a v Long Beach obzvlášť.“