Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene si počká na Räikkonenovy výsledky

Arrivabene si počká na Räikkonenovy výsledky

Je dobrý, ale musí být ještě lepší.

Kimi Räikkönen je jedním z mála jezdců špičkových týmů, kterým letos vyprší kontrakt. Jelikož Lewis Hamilton a Mercedes jsou již zřejmě téměř dohodnuti, brzy se pozornost přesune na druhou závodní sedačku Ferrari, kterou by rádo obsadilo hned několik mnohem mladších pilotů. Kimimu se však v týmu líbí a před VC Bahrajnu prohlásil, že by za něj rád závodil i v roce 2016. Maurizio Arrivabene však nikam nespěchá a počká si na jeho další výkony.

"Ještě je brzy mluvit o těchto věcech… Chcete vědět, co jsem řekl Kimimu? Začal se mnou mluvit o kontraktu a já mu na to řekl, že záleží na jeho výkonech. A Kimi je člověk, který si váží když s ním mluvíte přímo a tváří v tvář. Kimi ví, že teď na to ještě není správný čas. Jeho výkony mi dělají radost, ale ještě potřebuje přidat a on o tom ví," řekl novinářům Arrivabene.

Räikkönen zatím v této sezóně nepředvádí tak dobré výkony jako jeho týmový kolega, ale už má na kontě dvě čtvrtá místa a včerejší čtvrté místo v kvalifikaci mu dnes dá příležitost zabojovat o stupně vítězů, kde se naposledy objevil po Velké ceně Koreje 2013.