Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Räikkönen se na tiskovce změnil ve sfingu

Räikkönen se na tiskovce změnil ve sfingu

Slova z něj bylo třeba páčit

Hlavní hvězdou čtvrteční tiskové konference před VC Singapuru byl pochopitelně Kimi Räikkönen. Své pověsti opět nezůstal nic dlužen. Řečí totiž zase moc nenadělal.

Dotazy se samozřejmě točily kolem jeho přechodu z Ferrari do Sauberu. „Nezáleželo to na mně, nebylo to moje rozhodnutí,“ zněl jeho veškerý komentář. Jinak řečeno: Já bych rád zůstal, ale šéfové byli proti.

Proč zamířil do Sauberu? „A proč ne?“ zareagoval udiveně. Když se dotyčný novinář pokusil poukázat na poněkud odlišnou výkonnost vozů obou stájí, přerušil ho Fin rezolutně: „Mezi auty byly vždycky rozdíly.“ Hotovo.

Na Icemanovi bylo zjevně vidět, jak nerad na takovéto otázky odpovídá. Nakonec to nevydržel: „Proč z toho děláte takovou vědu? Nevím o nic více než vy. Nikdo netuší, jak bude probíhat příští sezona, jak rychlé budou monoposty jednotlivých týmů.

Jakýsi odvážlivec se přesto nenechal odradit a tázal se na jeho cíle v blízké budoucnosti. Hezky si tím naběhl, neboť se dozvěděl toto: „Hodlám jezdit co nejvíce vpředu.“ Nakonec se Räikkönenovi nešťastníka zželelo a přece jen něco přidal: „Závod je na celém víkendu to nejlepší. Baví mě ze všeho nejvíc a kvůli němu jsme vlastně všichni tady. Jsou tu ještě další s tím spojené záležitosti, ale pro ty zde nejsme.

 

Kimi Räikkönen tako o zákulisí svého přestupu moc neprozradil

 

Mezitím se také proláklo, že Räikkönen Fréderiku Vasseurovi do Hinwilu zavolal teprve bezprostředně potom, co mu v Monze prezident Ferrari John Elkann sdělil onu nepříjemnou zprávu. Nelze ovšem vyloučit, že v určitém kontaktu spolu byli už předtím. Vypadá to nicméně tak, že transfer byl Kimiho soukromou iniciativou a nikoliv akcí Ferrari. V Maranellu nejspíš počítali s jeho odchodem do závodnického důchodu.