Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen je oficiálně zpět!

Räikkönen je oficiálně zpět!

Ferrari může počítat se dvěma skvělými jezdci.

Maurizio Arrivabene během bahrajnského víkendu prohlásil, že s Kimim Räikkönenem bude jednat o novém kontraktu pouze pod podmínkou, že přijdou lepší výsledky. Včera večer už šéf Scuderie oslavoval Finovo druhé místo a s výkonem svého jezdce byl evidentně velmi spokojen. Starý Räikkönen je zpět a Ferrari má opět dva skvělé jezdce.

"Z Kimiho mám obrovskou radost a teď to už můžu prohlásit oficiálně, ne podepsání kontraktu, ale že Kimi je zpět a my máme dva silné jezdce," radoval se Arrivabene.

Po tom, co zůstal v prvním stintu zaseknutý za Sebastianem Vettelem, se Ferrari rozhodlo rozdělit strategie. Räikkönen vydržel na trati déle než týmový kolega i mercedesy a druhý stint absolvoval na tvrdších pneumatikách. Díky tomu mohl v posledním, krátkém stintu opět na měkkých pneumatikách zaútočit na Nica Rosberga a jeho druhé místo.

"Dali jsme dohromady agresivní strategii. Víme, že nejsme tak rychlí jako Mercedes, takže jedinou možností je zvolit agresivní strategii, jelikož teď si můžeme dovolit i chyby. Pokud je jednoho dne budeme schopni porazit (bez odlišné strategie zastávek v boxech), budeme muset ke strategii přistupovat poněkud odlišně. Raduji se spolu s Kimim, protože teď máme dva jezdce a přesně to jsem chtěl."

Vettel se tentokrát během závodu dopustil několika chyb, proto Ferrari přišlo s jinou agresivní strategií. Do boxů ho volali jako prvního ze špičky, díky čemuž se dvakrát dostal před Rosberga.

"Měli jsme jasnou strategii pro oba jezdce, ale Seb udělal dvě chyby. Jedna velká přišla už na začátku závodu, proto jsme byli nuceni upravit jeho strategii. S Kimim jsme jeli podle plánu. V jednu chvíli začal pochybovat, ale řekli jsme mu: "Ne, pokračujeme podle plánu." A on je tak statečný a disciplinovaný, že pokračoval.

Pokud jde o Seba, musím říct, že udělal dvě velké chyby, ale to nevymaže jeho dosavadní výsledky. Vyhrál závod a získal další dvě pódia a chyby se stávají. Jsme lidé a chválabohu za to. V tom je krása sportu."