Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen v nejbližších měsících smlouvu nedostane

Räikkönen v nejbližších měsících smlouvu nedostane

Ferrari ho chce udržet pod tlakem.

Potřebuje se 35letý Räikkönen obávat vyhazovu z Ferrari, aby podával maximální výkony? Maurizio Arrivabene v jednom z rozhovorů naznačil, že by to tak mohlo být. S Räikkönenovými výkony je spokojen, ale o smlouvě s ním ještě pro jistotu vyjednávat nebude.

"Byli jsme k sobě velmi upřímní, setkali jsme se jednou a pak znovu a Kimimu jsem řekl, že vše závisí na jeho výkonech. A pokud byste se mě dnes zeptali, zda si po ukázce svých úžasných jezdeckých schopností zaslouží nabídku (zůstat ve Ferrari), tak by odpověď zněla: „Ano, zaslouží!"" řekl šéf Scuderie po Velké ceně Bahrajnu. "Ale nechci, aby mi jezdec usnul. Chci ho udržet vzhůru. Kimi ze sebe dostává maximum když je v nesnázích, takže papír zůstává nepopsaný. Občas sáhnu po peru a pak ho zase odložím a Kimi se dostane na stupně vítězů."

Smlouvu stále nemá podepsanou ani Lewis Hamilton z Mercedesu a Maurizio Arrivabene nepochybuje, že také on by chtěl jednou jezdit za Ferrari, momentálně ho ale nepotřebuje.

"Volal vám snad? Protože mně ne," zažertoval Arrivabene. "Každý jezdec v padoku Formule 1 chce jezdit za Ferrari. Já jsem ale spokojen s našimi jezdci, což však neznamená, že okamžitě poběžím za Kimim i se smlouvou připravenou k podpisu."

Loni byl favoritem na obsazení Räikkonenovy sedačky Jules Bianchi, ten však nyní bojuje úplně jiný boj. Už loni se však o ni ucházeli Nico Hülkenberg i Romain Grosjean, spekuluje se o zájmu Valtteriho Bottase, velký návrat by si přál Jean-Éric Vergne, který převzal pozici testovacího jezdce Ferrari, a své sny má také Ital Raffaele Marciello, momentálně nejúspěšnější jezdec Ferrari driver Academy a testovací jezdec Sauberu.