Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hembery: Týmy si nemohou vybírat pneumatiky

Hembery: Týmy si nemohou vybírat pneumatiky

Pirelli má hned několik argumentů proti.

Sportovní šéf Pirelli tvrdí, že není možné nechat týmy, aby si samy vybíraly pneumatiky. S návrhem nechat týmům volnou ruku při výběru směsí pro každý závod přišel Otmar Szafnauer, provozní ředitel Force Indie. Špičkové týmy by si tak mohly vybírat pneumatiky, které jim nejvíce vyhovují, a malé týmy by zase mohly překvapit neobvyklou volbou pneumatik spojenou s riskantní strategií. To je však podle Paula Hemberyho součástí problému.

"V první řadě by byl potřeba souhlas všech týmů, což nikdy není jednoduché. A i kdyby se to podařilo, přesto bychom se chtěli ujistit, že každý jeden tým udělá zodpovědné rozhodnutí," vysvětloval Hembery během rozhovoru pro gpupdate.

"Mohlo by se stát, že některý z týmů, které se pravidelně kvalifikují do zadní části startovního pole, si začne na každou velkou cenu objednávat super-měkké pneumatiky. A ty nejsou vždy vhodné pro použití v závodě (hlavně na okruzích s rychlými zatáčkami). Ale kromě toho jsou zde i logistické záležitosti, které nám to nedovolí udělat."

Pirelli vozí na každý závod pneumatiky do deště i do přechodných podmínek a dvě Různě tvrdé směsi pneumatik na suchou trať, přičemž ze super-měkkých, měkkých, středně-tvrdých a tvrdých pneumatik vybírá tak, aby týmy motivovalo ke dvěma až třem zastávkám v boxech.