Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren připravuje velký balík vylepšení

McLaren připravuje velký balík vylepšení

Velká změna má přijít během tří závodů.

Víkend Velké ceny Kanady opět zklamal mnoho fanoušků McLarenu, ale provozní ředitel týmu tvrdí, že se blíží velká změna. Během pár závodů prý nasadí odvážné novinky, které by je měli posunout blíž ke špičce.

"Primárním cílem pro tuto sezónu je postupovat vpřed a to splňujeme," řekl Jonathan Neale. "Ze ztráty jsme již ukrojili 2.5 sekundy a 2 sekundy ještě zůstávají. Je to strašně moc, ale věděli jsme, že na okruzích jako v Kanadě nás čekají těžké víkendy. Ale dobře nás sledujte během příštích dvou - tří závodů. Budou se dít věci.

Těšíme se na pár věcí, již jsou na cestě a víme, že nikdo jiný na trati nemá nic podobného. Takže zpráva pro naše lidi ve Wokingu: "Hlavy dolů, makat a připravit se na útok v dalším závodě!"

Po Velké ceně Rakouska zůstanou týmy na Red Bull Ringu a v úterý a ve středu dostanou příležitost pořádně otestovat novinky. To bude pro McLaren a Hondu ideální příležitostí k nasazení přislíbených novinek. Tři závody, to jsou velké ceny Rakouska, Velké Británie a Maďarska. Pokud by to McLaren a Honda nestihly, nebudou mít novinky jak otestovat na trati, protože začne velká letní přestávka.

McLaren je po sedmi závodech na devátém místě Poháru konstruktérů, za ním zůstává pouze maličká stáj Manor. Při optimističtějším pohledu na tabulku však vidíme, že pátý Lotus má na kontě 23 bodů, což by McLaren po zlepšení mohl nasbírat během pár velkých cen a v nedohlednu pak nemusí být ani trápící se Red Bull.